Όλη η νομοθεσία για τα ζώα σε έξι αφίσες από τα «Αδεσποτούλια Ξάνθης»

Οι προσπάθειες φιλόζωων, φιλοζωικών οργανώσεων και φορέων να προειδοποιήσουν όσους δεν συμμορφώνονται με τους νόμους διαρκώς εντείνονται, καθώς οι παραβάσεις και κακοποιήσεις ζώων δεν έχουν τέλος.

Το τελευταίο διάστημα, ακούμε συνεχώς για θανατώσεις ζώων με φόλες, κακοποιήσεις όλων των μορφών και παραβάσεις προκαλώντας έντονη ανησυχία.

Σε μία ύστατη προσπάθεια γνώσης και συμμόρφωσης, το καταφύγιο ζώων «Αδεσποτούλια Ξάνθης» δημιούργησε αφίσες που κάθε μία απεικονίζει και αναγράφει τη νομοθεσία που θα έπρεπε να γνωρίζουν και να ακολουθοὐν οι πολίτες ώστε η συνύπαρξη μας με όλα τα ζώα να είναι αρμονική αλλά και να εξαλειφθεί ο αριθμός των εγκαταλείψεων με υπεύθυνες υιοθεσίες και στειρώσεις για την μείωση του υπερπληθυσμού που “βυθίζει” στην κυριολεξία τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Ο φιλόσοφος Άλμπερτ Σβάιτσερ είχε πει ότι “πρέπει να καταπολεμήσουμε το πνεύμα της ασυνείδητης σκληρότητας με το οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζώα. Τα ζώα υποφέρουν όσο υποφέρουμε κι εμείς. Η αληθινή ανθρωπιά δεν μας επιτρέπει να τους επιβάλλουμε τέτοια βάσανα. Είναι καθήκον μας να κάνουμε όλο τον κόσμο να το αναγνωρίσει. Μέχρι να επεκτείνουμε τον κύκλο της συμπόνιας σε όλα τα έμβια όντα, η ανθρωπότητα δεν θα βρει την ειρήνη”.

Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν, σας παρουσιάζουμε έξι αφίσες με κάθε παράβαση και το πρόστιμο που την ακολουθεί που αν μη τι άλλο, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε:

Για σένα που δεν βάζει τσιπάκι (Αδεσποτούλια Ξάνθης)
Για σένα που δεν στειρώνεις (Αδεσποτούλια Ξάνθης)
Εγώ τα κάνω εσύ τα μαζεύεις. Δεν μπορώ μόνος μου! (Αδεσποτούλια Ξάνθης)
Για σένα που θα ρίξεις την φόλα (Αδεσποτούλια Ξάνθης)
Για σένα που πας να τα πετάξεις (Αδεσποτούλια Ξάνθης)
Για σένα που θα με δέσεις με αλυσίδα (Αδεσποτούλια Ξάνθης)

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ