Ζάκυνθος: Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης που έσερνε κατσίκα με το όχημα του στο Μουζάκι

Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης για υπόθεση κακοποίησης ζώου στην Ζάκυνθο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Μετά από βίντεο και φωτογραφίες που έλαβε ο «Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων» από τουρίστα που δείχνει όχημα να κινείται με δεμένη κατσίκα στο πίσω μέρος του και να την σέρνει με το ζώο να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να σφαδάζει, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από συμπολίτη προς την Εισαγγελία Ζακύνθου.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας με αποτέλεσμα ο εντοπισμός του ιδιοκτήτη από την αστυνομία να έχει βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, υπόθεση κακοποίησης ζώου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εξέτασης σχετικής καταγγελίας, από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης – βασανισμού κατσίκας, που έγινε κατά τις απογευματινές ώρες της 15.06.2023 σε περιοχή της Ζακύνθου.

Ταυτοποιήθηκε και εντοπίσθηκε πρωινές ώρες χθες (17.06.2023), ο ημεδαπός δράστης, ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ, επιπλέον, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ