Ομάδα εφήβων από τη «ΜΕΤΑδραση» επισκέφτηκε τ᾽αδέσποτα της Σάμου

Μία ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων «Save the Strays of Samos» που θέλησε να γνωρίσει από κοντά τους εθελοντές αλλά και να κάνει βόλτες με τα σκυλάκια του χώρου. 

Την Κυριακή 9 Απριλίου, οι πόρτες του καταφυγίου άνοιξαν για τα παιδιά από τη «ΜETAδραση-Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων*» μαζί με τους συνοδούς τους προκειμένου να γνωριστούν και να εξοικειωθούν με τους τετράποδους φιλοξενούμενούς του. 

Η εθελόντρια του καταφυγίου Εύα, ξενάγησε και μίλησε στους επισκέπτες και τους παρουσίασε τους χώρους και τους εθελοντές που με πολλή δουλειά και προσπάθεια, φροντίζουν καθημερινά τα σκυλάκια ενώ χάρη σε αυτούς το καταφύγιο λειτουργεί και αντέχει παρά τις τόσες δυσκολίες.

«Βροχή» έπεσαν οι ερωτήσεις από τα παιδιά που ήθελαν να μάθουν για τις καθημερινές ανάγκες των ζώων, τις δουλειές που πρέπει να κάνουν οι εθελοντές, αλλά και το πώς μπορεί κάποιος να υιοθετήσει τα μικρά τετράποδα και επιπλέον τι μπορούν οι ίδιοι οι έφηβοι να κάνουν για να προσφέρουν βοήθεια και να τους χαρίσουν λίγες στιγμές ευτυχίας.

Τα παιδιά όταν άκουσαν ότι κάποια από αυτά τα ζώα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στους δρόμους ή στα σκουπίδια συγκινήθηκαν πολύ. «Όλα τα ζωντανά πλάσματα σε αυτόν τον κόσμο έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην αγάπη», είπε ένα από τα παιδιά, ενώ μία φιλοξενούμενη εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει εθελόντρια στο καταφύγιο για να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα.

Προκειμένου να χαρίσουν λίγη από την αγάπη τους στους μικρούς τετράποδους, η ομάδα τους έβγαλε βόλτα και τους χάρισε αμέτρητα χάδια, αλλά και λιχουδιές. Μόνο με την υπόσχεση ότι θα ξαναεπισκεφθούν το καταφύγιο κατάφεραν τελικά να αποχωριστούν τους καινούργιους τους φίλους.

Οι εθελοντές του «Save the Strays of Samos» ευχαριστούν πολύ την ομάδα της «ΜΕΤΑδραση» για την πρωτοβουλία! 

«Ευχαριστούμε για τα δωράκια που φέρατε στα αδεσποτούλια μας και τη γενικότερη στήριξη σας! Ήταν μια πραγματικα συγκινητική, γεμάτη ευαισθησία και ομορφιά ημέρα για όλους μας!» τόνισαν.


Το καταφύγιο Save the Strays of Samos και η ομάδα εθελοντών είναι πάντα ανοιχτοί και δέχονται με χαρά κάθε επισκέπτη που θέλει να τους γνωρίσει, να τους μιλήσει και να βοηθήσει με όποιο τρόπο το επιθυμεί.

*Από τον Ιούνιο του 2020, η Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ