Ορεινή Κορινθία: Η καταδίκη του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» για σειρά επιθέσεων σε γάτες με τόξα και βέλη

Μια καταδίκη του «παλαιοχριστιανού» Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, έρχεται στο φως αφού όπως αναφέρει η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, Σταματίνα Σταματάκου, στην εκπομπή “Live News” του Mega, ο 45χρονος είχε συλληφθεί το 2018 στην Ικαρία και είχε καταδικαστεί λίγους μήνες μετά, για τις γάτες που είχαν βρεθεί νεκρές σε αυλές σπιτιών του νησιού, χτυπημένες από τόξα.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις επιθέσεις που του αποδίδονταν, αλλά μια σειρά από μαρτυρίες και εικόνες, μετά τις επιθέσεις, οδήγησαν τους δικαστές, στο να τον κρίνουν ένοχο ερήμην.

Οι αιματηρές επιθέσεις είχαν προκαλέσει σάλο στην Ικαρία. Με βάση την πρωτόδικη απόφαση, ο 45χρονος έβαζε στο στόχαστρο δεσποζόμενες γάτες, χρησιμοποιώντας πάντα κάποιο από τα τόξα που έφτιαχνε ο ίδιος.

Κάπως, έτσι, ο 45χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη για κακοποίηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και θανάτωσή τους κατ’ εξακολούθηση.

Οι διαδοχικές καταγγελίες κινητοποίησαν τους αστυνομικούς που κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους, μετά από μαρτυρίες κι ανάλυση εικόνων από κάμερες ασφαλείας.

«Εμφανίστηκαν στην Ικαρία γάτες με βέλη καρφωμένα πάνω τους στο χωριό του, που ζούσε. Παρακάτω εμφανίστηκαν γάτες και σε άλλο χωριό χτυπημένες. Κάποια στιγμή κάποιος τον είδε. Ορίστηκε δικαστήριο, αλλά αναβλήθηκε επ᾽ αόριστον. Αυτό είχε κάνει εντύπωση και το σχολιάζανε έτσι καυστικά ας το πούμε οι υπόλοιποι. Ότι έπαιζε τον Ινδιάνο και κυνηγούσε τις γάτες και τις σκότωνε. Το θέμα είναι όμως ότι υπήρχε μια εμπάθεια. Δηλαδή ξέφυγε από τα όρια του χωριού του και πέρασε και σε άλλα χωριά να κυνηγάει γάτες».

Η εμπλοκή του 45χρονου πλέον που δηλώνει «παλαιοχριστιανός», είχε πέσει σε στενούς συγγενείς και φίλους του, σαν κεραυνός εν αιθρία.

«Είχαμε κάνει μήνυση γιατί είχε ένα τόξο και χτύπαγε γάτες. Βρέθηκαν γάτες να είναι με βέλη. Βρέθηκαν κάποια στιγμή κάποιες γάτες στο διπλανό χωριό που ήταν χτυπημένες και οι υποψίες έπεσαν πάνω σε αυτό. Εκκρεμεί ακόμα νομίζω δικαστήριο γιατί υπήρχαν μάρτυρες ότι το λένε αυτός».

Μετά την κινητοποίηση φιλοζωικών οργανώσεων, οι αστυνομικοί πριν από λίγες μέρες, απομάκρυναν τον σκύλο που διατηρούσε ο 45χρονος στο λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας. Ο ίδιος στο πέρασμα των χρόνων δήλωνε φιλόζωος και προσπαθούσε να διαψεύσει όσους του υπενθύμιζαν τα όσα οδήγησαν στην καταδίκη του, πριν από 6 περίπου χρόνια.

Εκπρόσωποι φιλοζωικών ζητούν να βγει από το αρχείο η υπόθεση της Ικαρίας και ο 45χρονος να δικαστεί με το νέο νόμο που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα και πιο αυστηρές ποινές για ανάλογα αδικήματα.

Πηγή: megatv.com


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ