Βύρωνας: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που βάζει τον σκύλο του να σκοτώνει γάτες – Τον έχει εκπαιδεύσει να τις θανατώνει

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων στο Facebook για τον εντοπισμό άνδρα που χρησιμοποιεί τον σκύλο του ράτσας Πίτμπουλ για να σκοτώνει γάτες και να τις πετάει στα σκουπίδια, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.  

Η ταυτοποίηση έγινε μέσω φωτογραφιών και βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως, μέσω των οποίων άτομα που υπήρξαν παρόντα στα περιστατικά αναγνώρισαν τον άνδρα.

Πρόκειται για 27χρονο άνδρα με καταγωγή από το Καρπενήσι, όπου ο πατέρας του διατηρεί ταβέρνα, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο παρελθόν φέρεται να είχε συμμετάσχει σε ριάλιτι. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο άνδρας έχει ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί μπράτσο και κυκλοφορεί με το Πίτμπουλ σε πάρκα, στο οποίο δίνει «εντολή» να σκοτώσει την πρώτη αδέσποτη γάτα που θα βρει, μπροστά σε άλλους. 

Όπως καταγγέλλεται, ο 27χρονος φέρεται να έχει εκπαιδεύσει εδώ και χρόνια τον σκύλο του να θανατώνει γάτες, ενώ τελευταία το σημείο δράσης του είναι ο Βύρωνας και η Καισαριανή.

Συγκεκριμένα, φέρεται να δίνει σύνθημα στον σκύλο, τον οποίο αφήνει ελεύθερο και εκείνος επιτίθεται στην πρώτη γάτα που θα βρει. Στη συνέχεια, ο 27χρονος βάζει τη νεκρή γάτα σε σακούλα, την πετάει στα σκουπίδια και αποχωρεί.

«Χαίρεται με το να σκοτώνει ο σκύλος του γάτες, να τις κυνηγάει, να τις πιάνει και τον εκπαιδεύει πάνω σε αυτό», αναφέρεται σε μία από τις καταγγελίες.


Οι κατά συρροή επιθέσεις

Οι επιθέσεις έχουν καταγγελθεί στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα, με τη γάτα που θανάτωσε ο σκύλος την τελευταία φορά να έχει σταλεί για νεκροψία.

«Είναι νέος άνθρωπος, πρέπει να είναι γύρω στα 27. Όταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο κατ’ εξακολούθηση δεκάδες φορές εδώ και χρόνια, αυτή η συμπεριφορά δεν έχει σημείο χρονικής έναρξης στην μετάβασή του στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο άτομο ζούσε στο Καρπενήσι, μετά ήρθε Αθήνα, Πειραιά, ξανά το ίδιο. Σε όποια μέρη δηλαδή έχει βρεθεί, τα συμβάντα είναι επαναλαμβανόμενα».


Η σελίδα Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα απευθύνει έκκληση σε όσους έχουν δει τον άνθρωπο που έβαλε τον σκύλο του να σκοτώσει γάτα την περασμένη Κυριακή 23/4/2023, στο Πάρκο Ανάληψης, όπου εκείνη την ώρα υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι, καθώς γινόταν και παιδικό πάρτυ. 

Χρειάζονται αυτόπτες μάρτυρες που θα αναγνωρίσουν το πρόσωπο του δράστη, προκειμένου να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Χωρίς αυτό, δεν είναι δυνατόν να σταματήσουμε την εγκληματική δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι επιδίδεται συχνά σε αυτή την εγκληματική πράξη. 

Παρακαλείται όποιος θέλει να βοηθήσει τα άμοιρα ζώα, να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα με το οποίο είναι σε συνεχή συνεργασία για να συλληφθεί ο δράστης, στο 2107608950-2107648251.


Με πληροφορίες από Mega και Lifo

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ