Όρος Αράκυνθος: Απελευθέρωση τριών όρνιων από τον κλωβό προσαρμογής

Απελευθερώθηκαν χθες, Πέμπτη 7/3 στο όρος Αράκυνθος τρία από τα όρνια που φιλοξενήθηκαν για τέσσερις μήνες στον κλωβό προσαρμογής της Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και ΠΠ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, προερχόμενα από το Κέντρο Περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ.

Στα τρία Όρνια τοποθετήθηκαν δορυφορικοί πομποί από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE IP 4 NATURA (LIFE16 IPE/GR/000002) και της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τρία πτωματοφάγα είδη (γύπες).

Στα τρία Όρνια τοποθετήθηκαν δορυφορικοί πομποί από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Φωτ.: Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ)

Η όλη δράση αποτελεί μέρος της εφαρμογής του σχεδίου ενίσχυσης του πληθυσμού του Όρνιου στην ηπειρωτική χώρα, που αποτελεί βασικό στόχο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Τα τρία όρνια απελευθερώθηκαν την Πέμπτη στο όρος Αράκυνθος (Φωτ.: Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ)

Στον κλωβό τοποθετήθηκαν άλλα τέσσερα πουλιά που μεταφέρθηκαν με το όχημα της ΑΝΙΜΑ από το Κέντρο Περίθαλψης, που βρίσκεται στον Δήμο Σαρωνικού τα οποία θα απελευθερωθούν με τη σειρά τους γύρω στον Μάιο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ