Πάνω από 200 πυρόπληκτα ζώα στο σταθμό «ΠΑΛΑΙ» Γαλατσίου – Δεκάδες με εγκαύματα, τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα

Την ώρα που οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς ενεργά διατηρούνται τα πύρινα μέτωπα της χώρας, το Dogs’ Voice συνεχίζει τον αγώνα καταγραφής και φροντίδας πυρόπληκτων ζώων που φτάνουν στο σταθμό «ΠΑΛΑΙ» Γαλατσίου.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του οργανισμού, έως σήμερα 24 Αυγούστου και ώρα 05:00 έχουν καταγραφεί στο σταθμό 216 ζώα εκ των οποίων 22 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και κλινικές εντός Αττικής με εγκαύματα, κατάγματα, σοβαρά τραύματα, αναπνευστικά προβλήματα, υποψία τύφου και χρειάστηκαν άμεση ή προληπτική νοσηλεία.

Τις επόμενες ώρες οι κτηνίατροι της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) θα πραγματοποιήσουν 100 αιμοληψίες στα ζώα που έχουν παραμείνει στο σταθμό η ανάλυση των οποίων θα γίνει με την ευγενική χορηγία του εργαστηρίου Provet τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

Τι χρειάζονται:

Χρειάζονται εθελοντές για καθαριότητες ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον χώρο του «ΠΑΛΑΙ» για την βάρδια των 08:30-12:00. Οι ώρες των βαρδιών που αναγράφουν είναι συγκεκριμένες και πρέπει να τηρούνται από όλους.

Οι ανάγκες τους έχουν καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους αλλά αν υπάρξουν νέες θα ενημερώσουν μέσα από τη σελίδα του Dogs’ Voice.

Τα ζώα θα παραμείνουν στον σταθμό για να επανενωθούν με τους κηδεμόνες τους ή να προωθηθούν για υιοθεσία σε συνεργασία με τοπικά φιλοζωικά σωματεία και τους Δήμους.

Ευχαριστούν:

Ευχαριστούν παρά πολύ τα Pet City που κάλυψαν για μια ακόμα ημέρα τις ανάγκες του σταθμού σε είδη και έστειλαν συνεργαζόμενο κτηνίατρο για τη βραδινή βάρδια.

Ευχαριστούν πολύ τον Δεσμός – Desmos για την υποστήριξη του στην κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών των εθελοντών και τις εταιρείες Goodys και Everest που ανταποκρίθηκαν και φυσικά τη Gogo Delogianni που μαγείρεψε και έφερε γεύματα.

Ευχαριστούν την Animal Action Greece για το εξειδικευμένο Κτηνιατρικό υλικό και όλους τους εθελοντές που ήταν σήμερα στο σταθμό δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

«Η σκέψη μας είναι με τους εθελοντές που παλεύουν για να σώσουν ο,τι σώζεται.»

Ειδική Γραμματεία για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς: Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε πυρόπληκτη περιοχή και χρειάζεστε ειδική άδεια για απεγκλωβισμό, καλείτε στο 2131364020, 2131364933, 2131364935. Βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ