Πάτρα: Αναζητούνται μάρτυρες για περιστατικό κακοποίησης κουταβιού από τον ιδιοκτήτη του

Έκκληση να βρεθούν μάρτυρες για περίπτωση κακοποίησης ζώου από τον ιδιοκτήτη του στην Πάτρα, κάνει η δικηγόρος Έλενα Αρβανίτη.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η κ. Αρβανίτη στην ανάρτηση της, την Πέμπτη το πρωί και ώρα 8.00 π.μ. ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη τραυματισμένου ζώου και συγκεκριμένα με κάταγμα στα μπροστινά άκρα και αδυναμία κίνησης, στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Πάτρα για όλα τα ζώα» Ιωάννα Γιαννακοπούλου η οποία και μετέφερε το σκυλάκι σε κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με κτηνιατρική γνωμάτευση, ο τραυματισμός του ζώου οφείλεται σε πτώση από ύψος ή σε χτύπημα από βαρύ αντικείμενο και εκτιμάται πως θα παραμείνει παράλυτο.

Πάτρα
Ο τραυματισμός του ζώου οφείλεται σε πτώση από ύψος ή σε χτύπημα από βαρύ αντικείμενο (Φωτο Facebook | Elena Arvaniti)

Ο ιδιοκτήτης του ζώου το καλοκαίρι του 2021 κατακρεούργησε νεαρή γάτα

Όπως αναφέρει η κ. Αρβανίτη, ο ιδιοκτήτης του ζώου το καλοκαίρι του 2021 κατακρεούργησε νεαρή γάτα στην περιοχή του Νοτίου Πάρκου και μάλιστα προφυλακίσθηκε για την πράξη του. Έχει δε καταδικασθεί σε ελαφρότατη ποινή – δύο έτη φυλάκισης – από το Μ.Ο.Δ. Αιγίου στο οποίο και δεν παρασταθήκαμε ως πολιτική Αγωγή αν και είχαν νομίμως δηλώσει παράσταση διότι δεν κλήθηκαν.

Η κ. Έλενα Αρβανίτη έλαβε πολλά ανώνυμα τηλέφωνα σχετικά με την παθητική κακοποίηση αυτού του ζώου που παρέμενε δεμένο στην ταράτσα.

Αξιωματικοί του Γ΄Α.Τ. έσπευσαν άμεσα χθες το απόγευμα στο σημείο αλλά δυστυχώς το ζώο είχε απομακρυνθεί. Και σήμερα το πρωί το σκυλάκι βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση.

Θερμή παράκληση μαρτύρων

Η κ. Αρβανίτη παρακαλεί θερμά όποιος κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε οτιδήποτε σχετικά με την φρικτή αυτή κακοποίηση του ζώου, όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία να προσέλθει στο Γ΄Α.Τ. προκειμένου να καταθέσει.

«Ο ιδιοκτήτης του κουταβιού ήδη κατακρεούργησε μια γάτα, σήμερα, είτε πέταξε από το μπαλκόνι, είτε χτύπησε με βαρύ αντικείμενο το κουταβάκι. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ», τονίζει και εκλιπαρεί να βοηθήσετε να τιμωρηθεί ένας “σημερινός δολοφόνος ζώων, ένας αυριανός δολοφόνος ανθρώπων!”


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ