Πέθανε η Kabosu, ο σκύλος των meme και «πρόσωπο» του Dogecoin

Η Kabosu, ο σκύλος πίσω από το meme “doge”, πέθανε μετά από 14 χρόνια φήμης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτης της.

Το ιαπωνικό σίμπα ίνου ενέπνευσε μια γενιά διαδικτυακών αστείων και έγινε το πρόσωπο του κρυπτονομίσματος Dogecoin. Έπασχε από λευχαιμία και ηπατική νόσο και πέθανε στις 24 Μαΐου, 2024.

«Έφυγε ήσυχα σαν να κοιμόταν ενώ την χάιδευα», έγραψε η Ατσούκο Σάτο στο μπλογκ της, ευχαριστώντας τους θαυμαστές της Kabosu.

«Νομίζω ότι η Kabo-chan ήταν ο πιο ευτυχισμένος σκύλος στον κόσμο. Και εγώ ήμουν η πιο ευτυχισμένη ιδιοκτήτρια».

Ως σκύλος διάσωσης, τα πραγματικά γενέθλια της Kabosu ήταν άγνωστα, αλλά η κηδεμόνας της υπολόγισε ότι ήταν 18 ετών.

Το 2010, δύο χρόνια αφότου υιοθέτησε την Kabosu από ένα εκτροφείο κουταβιών όπου διαφορετικά θα είχε θανατωθεί, η Ατσούκο Σάτο, δασκάλα από τη Σακούρα, ανατολικά του Τόκιο, τράβηξε μια φωτογραφία του κατοικίδιου της να σταυρώνει τα πόδια του στον καναπέ.

Όταν δημοσίευσε την εικόνα στο ιστολόγιό της, εξαπλώθηκε στο διαδικτυακό φόρουμ Reddit και έγινε meme.

Τα μιμίδια χρησιμοποιούσαν συνήθως αστεία σπαστά αγγλικά για να αποκαλύψουν τις εσωτερικές σκέψεις της Kabosu και άλλων σίμπα ίνου “doge” – προφέρονται όπως το “dough” της πίτσας αλλά με ένα “j” στο τέλος.

Η εικόνα έγινε επίσης αργότερα ένα ψηφιακό έργο τέχνης της NFT που πουλήθηκε για 4 εκατομμύρια δολάρια (3,1 εκατομμύρια λίρες) και ενέπνευσε το Dogecoin, το οποίο ξεκίνησε ως αστείο από δύο μηχανικούς λογισμικού και σήμερα είναι το όγδοο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα, με κεφαλαιοποίηση αγοράς 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Dogecoin έχει υποστηριχθεί από τον ράπερ Snoop Dogg και τον μπασίστα των Kiss Gene Simmons.

Αλλά ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του είναι ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος αστειεύεται με το νόμισμα στο X -εκτοξεύοντας την αξία του στα ύψη- και το χαιρετίζει ως “το κρυπτονόμισμα του λαού”.

Η Kabosu αρρώστησε από λευχαιμία και ηπατική νόσο στα τέλη του 2022 και η κ. Σάτο δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο AFP ότι η “αόρατη δύναμη” των προσευχών από τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο τη βοήθησε να τα καταφέρει.

Ένα άγαλμα της Kabosu και του καναπέ της αξίας 100.000 δολαρίων που χρηματοδοτήθηκε από το Own The Doge, μια κρυπτογραφική οργάνωση αφιερωμένη στο μιμίδιο, αποκαλύφθηκε σε ένα πάρκο στη Σακούρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Σάτο και η Own The Doge έχουν επίσης δωρίσει μεγάλα ποσά σε διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια στη Save the Children. Η ΜΚΟ αναφέρει ότι είναι “η μεγαλύτερη συνεισφορά κρυπτογράφησης” που έχει λάβει ποτέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη かぼすママ (@kabosumama)

Στη λεζάντα η κηδεμόνας της γράφει για την απώλειά της:

«Σε όλους εσάς που αγαπήσατε την Kabosu: Το πρωί της 24ης Μαΐου, η Kabosu πέρασε τη γέφυρα του ουράνιου τόξου. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Έφυγε πολύ ειρηνικά χωρίς να υποφέρει, σαν να αποκοιμήθηκε ενώ ένιωθε τη ζεστασιά των χεριών μου που τη χάιδευαν. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που αγαπήσατε την Kabosu όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρη ότι η Kabosu ήταν ο πιο ευτυχισμένος σκύλος στον κόσμο. Αυτό με κάνει τον πιο ευτυχισμένο ιδιοκτήτη στον κόσμο. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη εκτίμησή μου σε όλους όσους μας έστειλαν πολλή αγάπη σε εμάς.»

Πηγή: BBC


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ