ΠΦΠΟ: Αδιαφορία Δήμων για την εφαρμογή των υποχρεώσεων τους για τη διαχείριση των αδέσποτων

Αξιοσημείωτη στη χώρα είναι η αδιαφορία των δήμων για την εφαρμογή του ν 4830/21 για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Αυτό πυροδότησε την διεκδίκηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) για άμεση πίεση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους με γνώμονα – κριτήριο την μην υποβολή επιχειρησιακού σχεδίου έως σήμερα από αυτούς και ζητάει την μη χρηματοδότηση των Δήμων σε περίπτωση που οι Δήμοι δεν έχουν υποβάλλει επιχειρησιακό πρόγραμμα ή η εφαρμογή του είναι ελλιπής.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ προς την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθη Δημοπούλου:

Όπως ήδη γνωρίζετε οι Δήμοι δεν εφαρμόζουν ή εφαρμόζουν κατά το δοκούν τον υπάρχοντα νόμο περί της Ευζωίας των ζώων συντροφιάς (Ν4830/21).

Ιδιαίτερα δε, όσον αφορά την οργάνωση τους (Ν 4830/21 αρθ 40) και την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματός των, τα οποία πρέπει να υποβάλλουν στην Διεύθυνσή σας για έγκριση, ως έχουσα την συνολική ευθύνη της Κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την μέριμνα των ζώων συντροφιάς, την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, την εποπτεία και τον συντονισμό αυτών των Προγραμμάτων.

Παρακαλείστε να ελέγξετε ποιοι από τούς Δήμους σάς έχουν υποβάλει Επιχειρησιακά Προγράμματα, με ό,τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτά κατά τον νόμο, και στην περίπτωση μη υπάρξεως αυτών ή ελλιπούς εφαρμογής αυτών πού σάς έχουν υποβληθεί, παρακαλούμε όπως εισηγηθείτε την Μη χρηματοδότησή τους (Ν4830/21 αρθ 3,παρ 2,3 και Άρθρο 11).

Η κατάσταση των Δήμων στη χώρα για το θέμα αυτό είναι κατά πλειοψηφία αδιάφορη και ανεπαρκέστατη.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία τους! Αφορά τον πολιτισμό και την ηθική μας ως κοινωνία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ