«Πλάνα με Ουρά»: 69 φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν με επιστολή τους επαναξιολόγηση της απόφασης διακοπής της εκπομπής

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη διακοπή της εκπομπής για τα ζώα και το περιβάλλον «Πλάνα με Ουρά» έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε δεκάδες φίλους των ζώων που την αγάπησαν .

Με επιστολή προς τον πρόεδρο ΔΣ της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα και τον διευθυντή προγράμματος της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, την οποία συνυπογράφουν 69 φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό και σε υπουργεία, εκφράζουν τους λόγους για τους οποίους η εκπομπή φιλοζωίας δεν πρέπει να σταματήσει να προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση και ζητούν να επαναξιολογήσουν την απόφαση διακοπής της.

Όπως τονίζουν, η διακοπή της εκπομπής ή ενδεχόμενη δομική αλλαγή της δημιουργικής της ομάδας, θα αποτελέσουν πλήγμα για τη φιλοζωία, τον εθελοντισμό και τη συνολική κουλτούρα σεβασμού στη χώρα μας.

Ολόκληρη η επιστολή που εστάλη στην ΕΡΤ

Αγαπητοί κύριε Ζούλα, κύριε Παπαβασιλείου,

Με την παρούσα επιστολή οι φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, σας καλούμε να επαναξιολογήσετε την απόφαση της ΕΡΤ για παύση της εκπομπής «Πλάνα με Ουρά», της Τασούλας Επτακοίλη, στην ΕΡΤ2.

Όπως γνωρίζετε, στη χώρα μας τόσο η φιλοζωία, όσο και ο εθελοντισμός, βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η εκπομπή «Πλάνα με ουρά», η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έμπνευση και καθοδήγηση, το ήθος και την επιλογή θεματολογίας της Τασούλας Επτακοίλη και της ομάδας της, συνέβαλε ουσιαστικά στην αλλαγή κουλτούρας για τα ζώα (κατοικίδια, ιπποειδή και άγρια ζωή) και τη φιλοζωία. Η εκπομπή προέβαλε τον εθελοντισμό και την αξία του, τα οφέλη της συμβίωσης με τα ζώα, την ανάγκη του σεβασμού τους και την ουσία της υιοθεσίας ενός πρώην αδέσποτου. Με το βήμα που δόθηκε, έγιναν ευρέως γνωστά τα δικαιώματα των ζώων καθώς και η θέση που τους αρμόζει σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Πέραν της εφαρμογής του νόμου και του έργου των οργανώσεων, κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας είναι πολύ σημαντική.

Παράλληλα, η εκπομπή παρουσίαζε το σημαντικό έργο των ομάδων και οργανώσεων, κυρίως στην επαρχία, που συχνά αγνοείται. Μέσω της τηλεθέασης της, προέκυψαν νέες υιοθεσίες και φιλοξενίες, νέες συνεργασίες, περισσότερες επισκέψεις σε κέντρα περίθαλψης, αύξηση των δωρεών προς τις οργανώσεις, νέοι εθελοντές, και άλλα πολλά και πολύτιμα πράγματα. Προβλήθηκαν επίσης ιστορίες πιο ιδιαίτερων ζώων όπως ζώα με αναπηρία, πυρόπληκτα, ηλικιωμένα.

Η διακοπή της εκπομπής ή η ενδεχόμενη δομική αλλαγή της δημιουργικής ομάδας της, δυστυχώς θα αποτέλεσμα πλήγμα για τη φιλοζωία, τον εθελοντισμό και τη συνολική κουλτούρα σεβασμού στη χώρα μας. Σας καλούμε, με αυτή την επιστολή, να επαναξιολογήσετε την απόφασή σας.

Φανερά συγκινημένη από το κύμα συμπαράστασης που λαμβάνει από τις φιλοζωικές οργανώσεις, η Τασούλα Επτακοίλη, γράφει: «Σας ευχαριστούμε όλους. Δεν ξέρω τι να πω… Είμαστε πολλοί τελικά. Αγάπη μόνο».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ