Η ΠΦΠΟ στη διακρατική συνάντηση του προγράμματος PAW στη Μάλαγα της Ισπανίας

Στην τρίτη διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ «Προστασία της Ευζωίας ων Ζώων στη Σχολική Εκπαίδευση» (Protection of Animal Welfare in school education), με αριθμό: 2021-2-PL01-KA220-SCH-000049117 και συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μάλαγα της Ισπανίας στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2023, συμμετείχε και η ΠΦΠΟ ως μια από τους εταίρους.

Στη συνάντηση αναγνωρίστηκε από όλους τους εταίρους η εξαιρετική επιστημονική και παιδαγωγική αξία του εκπαιδευτικού υλικού που έχει δημιουργήσει η συγγραφική ομάδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), αλλά και η αντίστοιχη ομάδα από τις «Ζωές».

Οι εκπαιδευτικοί των εταιρικών σχολείων (Ελλάδα, Λιθουανία και Βόρεια Μακεδονία) θα κληθούν να εφαρμόσουν πιλοτικά στα σχολεία τους το υλικό αυτό, ώστε να εντοπιστούν πιθανές ατέλειες για να διορθωθούν, πριν το υλικό αποσταλεί σε όσα σχολεία ενδιαφέρονται και να τεθεί στη διάθεση των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών εν γένει.

συνάντηση
Στην τριμελή αποστολή στη Μάλαγα, συμμετείχε και η πρόεδρος της ΠΦΠΟ, κα Άννα Τοσούνογλου

Προκειμένου να υλοποιηθεί η πιλοτική φάση, μέλη της συγγραφικής ομάδας του εκπαιδευτικού υλικού, θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο τριήμερης διάρκειας για τους εκπαιδευτικούς των εταιρικών σχολείων, στη Φλώρινα, στις αρχές του επόμενου έτους.

Η ΠΦΠΟ είναι περήφανη για τη συνεισφορά της στην σύμπραξη και καλεί όλα τα σχολεία που έχουν την φιλοζωική ευαισθησία να εγγραφούν μέλη του φιλοζωικού της δικτύου (πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΠΦΠΟ), ώστε να επωφεληθούν κι αυτά από το νέο εκπαιδευτικό υλικό.

Στην τριμελή αποστολή στη Μάλαγα, συμμετείχε και η πρόεδρος της ΠΦΠΟ, κα Άννα Τοσούνογλου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ