Η ΠΦΠΟ ιδρύει Διασχολικό Πρόγραμμα-Άτυπο Δίκτυο Σχολείων για την προστασία και φροντίδα ζώων συντροφιάς – Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε

Μετά από πολλά χρόνια ενεργού δράσης στην προστασία των ζώων, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών σχετικά με την ευζωία των ζώων και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων για το ίδιο θέμα, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) προχωρεί στην ίδρυση ενός άτυπου -για την ώρα- πανελλαδικού δικτύου φιλοζωικών σχολείων, στη βάση του εγκεκριμένου από το ΙΕΠ προγράμματος με τον ίδιο τίτλο: Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς.

Η φιλοζωία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς στην Ελληνική κοινωνία, η νομοθεσία σταδιακά βελτιώνεται, αφήνοντας πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης, τα παιδιά και οι έφηβοι ευαισθητοποιούνται και η ανάγκη δικτύωσης για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δράση, είναι πλέον επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διασχολικό Πρόγραμμα-Άτυπο Δίκτυο (Φιλοζωικών) Σχολείων της Π.Φ.Π.Ο., έχει τους παρακάτω στόχους (ενδεικτικά):

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, γονέων και εν γένει της κοινωνίας, για τα δικαιώματα των ζώων και ιδιαίτερα των κατοικίδιων-οικόσιτων ζώων.
  • Φροντίδα, υιοθεσία και προστασία εγκαταλειμμένων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς
  • Συμβολή των μαθητών/μαθητριών στον αγώνα της ΠΦΠΟ για την ευζωία των ζώων
  • Διασύνδεση της διδασκαλίας σχολικών μαθημάτων και κοινωνικής δράσης
  • Καλλιέργεια της συνεργατικής κουλτούρας μεταξύ σχολείων
  • Άνοιγμα των σχολείων σε συνεργασία με ζωοφιλικούς φορείς

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να δικτυωθούν με άλλα, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αποτελεσματικότερη προστασία και φροντίδα των κατοικίδιων ζώων και των ζώων συντροφιάς, μπορούν πλέον να αποτελέσουν μέλη μιας μεγάλης ομάδας σχολείων με τα ίδια ενδιαφέροντα, την ίδια ευαισθησία και ενσυναίσθηση, την ίδια επιθυμία για φροντίδα και προστασία των ζώων.

Στο δίκτυο γίνονται δεκτά σχολεία κάθε βαθμίδας και τύπου από όλη την Ελλάδα, ενώ δεν αναλαμβάνουν οικονομικές ή άλλου τύπου υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις.

Αρκεί η υποβολή αίτησης εκ μέρους του σχολείου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει την 30η Νοεμβρίου 2023 στις 12 τα μεσάνυχτα.

Αμέσως μετά, θα κληθούν τα σχολεία μέλη στην πρώτη τηλεσυνάντηση, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα του δικτύου (συνεργασία, πρόγραμμα, επιμόρφωση, σχέδιο δράσης κ.λπ.).

Στην ιστοσελίδα της Π.Φ.Π.Ο. μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει περισσότερα στοιχεία σχετικά με το δίκτυο https://pfpo.gr/

Είμαστε βέβαιοι πως η ανταπόκριση των σχολείων θα είναι μεγάλη και το όφελος που θα προκύψει για τα ζώα ακόμη μεγαλύτερο!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ