Ποινή φυλάκισης 4 ετών και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη σκύλου που έδεσε με αλυσίδα και έσυρε στην άσφαλτο με το όχημά του στη Ζάκυνθο

Μεγάλη δικαίωση για την «Έλενα», το Ελληνικό Ποιμενικό που υπέστη βάναυση κακοποίηση από τον ιδιοκτήτη της στην Ζάκυνθο τον περασμένο Νοέμβριο.

Ειδικότερα, όπως πληροφορεί η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Έλενα Αρβανίτη, τη Δευτέρα 18/9 καταδικάσθηκε από το Κακουργιοδικείο Ζακύνθου ο κάτοικος Ακταίου που τον Νοέμβριο του 2022 έδεσε με αλυσίδα από το πίσω μέρος του οχήματός του και έσυρε στην άσφαλτο τον ελληνικό ποιμενικό ιδιοκτησίας του.

Πρόκειται για μία γενναία Απόφαση από το Μ.Ο.Δ. Ζακύνθου.

Την έσερνε πάνω από ενάμισι χιλιόμετρο

Η απόσταση που είχε διανύσει ξεπερνούσε το ενάμισι χιλιόμετρο. Ο δρόμος από το Ακταίο έως τον Άγιο Βασίλη είχε γεμίσει αίματα από τα πολλαπλά βαριά τραύματα του ζώου στα τέσσερα άκρα του, στην κάτω γνάθο και στο στέρνο.

Το ζώο ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, η οποία μετά από πολύμηνο αγώνα με τη βοήθεια της κτηνιάτρου του Δήμου Πατρέων Ιωάννα Γιαννακοπούλου το οδήγησε στην πλήρη ανάρρωση.

Το ζώο έκανε καθημερινές αλλαγές στα τραύματά του, λάμβανε αγωγή με ισχυρά παυσίπονα και αντιβιοτικά, υπεβλήθη δε και σε χειρουργική επέμβαση όπου του αφαιρέθηκε το δάκτυλο του πίσω άκρου και σήμερα ζει ευτυχισμένο στο βασίλειο των ζώων της «νεράιδας Άντας».

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ

Όπως αναφέρει η κ. Αρβανίτη, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και ταυτόχρονα του βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αυστηρή ποινή λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος ενέπιπτε στις διατάξεις του άρθρου 36 του Π.Κ. περί μειωμένου καταλογισμού λόγω νοητικής δυσλειτουργίας. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι ανέμενα ελαφρότερη ποινή, η Έδρα υπήρξε ανέλπιστα αυστηρή καθώς δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό που προβλέπεται από άλλα άρθρα του ποινικού Νόμου», τονίζει η κ. Αρβανίτη.

Ομόφωνη Απόφαση

Το Δικαστήριο κατέληξε στην Απόφασή του ομόφωνα και έδωσε στο μήνυμα ότι αυτού του είδους η μεταφορά αρμόζει μόνο σε άψυχα αντικείμενα.

«Αυτού του είδους η μεταφορά ψυχών πρέπει να πατάσσεται αμείλικτα μέχρις ότου εκλείψει πλήρως, μέχρις ότου πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που λένε: “Ένας σκύλος είναι δεν έγινε και τίποτα” , όπως είπε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος όταν συνελήφθη», υπογραμμίζει.

Η κ. Έλενα Αρβανίτη ευχαριστεί για μια ακόμη φορά όλους εκείνους τους πολίτες που συνεισέφεραν στη συγκέντρωση του ποσού του γραμματίου παράστασης στο Μ.Ο.Δ.

Ο Σύλλογος «Πάτρα για όλα τα ζώα» δήλωσε την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και συνέβαλε αποφασιστικά στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε να συνδράμουν ο καθένας με τις δυνάμεις του στην επίτευξη του τελικού στόχου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ