Ζάκυνθος: Συνελήφθη ο 75χρονος που έσερνε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο

Συνελήφθη ο 75χρονος άνδρας που έσερνε  τον σκύλο του με το αυτοκίνητο στην περιοχή Γαϊτάνι Ζακύνθου το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου.

Μετά από προσπάθειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, συνελήφθη ο δράστης που έσερνε το ζώο με μεγάλη ταχύτητα στην καυτή άσφαλτο. Ο μικρόσωμος ηλικιωμένος σκύλος σώθηκε χάρη στην παρέμβαση άλλου οδηγού που σταμάτησε το αυτοκίνητο και κράτησε τις πινακίδες.

Στη συνέχεια μετά από επικοινωνίες τόσο της δικηγόρου της ΠΦΠΟ Έλενας Αρβανίτη όσο και της Άντας Δημοπούλου από το ΔΣ της ΠΦΠΟ, με το Αστυνομικό Τμήμα, κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν την αστυνομία με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Το τραυματισμένο ζώο, αφού πρώτα το φρόντισε κτηνίατρος το ανέλαβε εθελόντρια του Φιλοζωικού Ζακύνθου, Θεοδώρα Λημναίου.

Αυτός είναι ο ηλικιωμένος σκύλος που έσερνε ο άνδρας πίσω από το αυτοκίνητο στη Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια εξέτασης από κτηνίατρο.

Δεν πατάει το μπροστινό πόδι και τα πίσω είναι λιγότερο χτυπημένα. Φέρει ελαφρά καψίματα στα πέλματα του και δε μπορεί να σταθεί όρθιο για πολλή ώρα.

Σκύλο

Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων, αναφέρει ότι δύο εθελόντριες του σωματείου πέρασαν τέσσερις ώρες στο ΑΤ Ζακύνθου για να αποφασιστεί η αφαίρεση του σκύλου ενώ τονίζει ότι αν δεν ήταν οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκίνητων να του φωνάξουν να σταματήσει, το ζώο θα είχε βρει μαρτυρικό θάνατο στην άσφαλτο.

Δείτε όλη την ανάρτησή του


Η ανακοίνωση από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα (28.06.2023), κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, 75χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο εξέτασης σχετικής καταγγελίας, από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 75χρονου σε υπόθεση κακοποίησης αδέσποτου σκύλου, τον οποίο, όπως διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες (27.06.2023), στην περιοχή Γαϊτάνι Ζακύνθου, έσερνε έχοντάς τον δεμένο στο πίσω μέρος αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου, ενώ επιπλέον, σε βάρος του δράστη βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ