Πόλεμος στη Γάζα: Τρομερή η κατάσταση των πεινασμένων ζώων – Τρέφονται με ανθρώπινα πτώματα

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς είναι μια τρομερή κρίση για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Μετά από επτά μήνες θανάτου και καταστροφής, οι διαπραγματεύσεις για μια πιθανή κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Αυτή τη στιγμή, το Ισραήλ έχει επικεντρώσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα στο νοτιότερο τμήμα της Γάζας, η οποία χρησιμεύει ως βασικό σημείο εισόδου για τη βοήθεια. Αναφορές από την πρώτη γραμμή είπαν στον φιλοζωικό οργανισμό Network for Animals ότι η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που τα σκυλιά τρώνε πτώματα.

«Είναι σοκαριστικό ότι πεινασμένα σκυλιά έχουν αρχίσει να τρώνε πτώματα στους δρόμους της Ράφα», αναφέρει ο διεθνής οργανισμός για την προστασία των ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνή οργανισμού, τόσο τα οικόσιτα σκυλιά των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι είτε νεκροί είτε εκτοπισμένοι, όσο και τα άγρια αδέσποτα σκυλιά ψάχνουν να βρουν ό,τι μπορούν να βρουν για να φάνε – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τρέφονται με τα πτώματα νεκρών ανθρώπων – καθώς παλεύουν να επιβιώσουν στη δίνη του εμπόλεμου χάους.

Πρέπει να σπεύσουμε να βοηθήσουμε αυτά τα ανυπεράσπιστα ζώα ΑΜΕΣΑ.

Όπως δηλώνει ο οργανισμός, μαζί με τους εταίρους του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για τη διανομή τροφής, την εκκένωση ζώων από εστίες συγκρούσεων, την ιατρική περίθαλψη σε τραυματισμένα ζώα και τη διασφάλιση ζωτικών γραμμών εφοδιασμού σε επικίνδυνα εδάφη. Ωστόσο, επειδή οι ομάδες εθελοντών είναι υπερφορτωμένες αυτή τη στιγμή, χρειάζονται απεγνωσμένα συνεχή υποστήριξη για να συνεχίσουν να παραδίδουν τρόφιμα που είναι άκρως απαραίτητα και να εκκενώνουν ζώα από τις εμπόλεμες ζώνες για ζωτικής σημασίας κτηνιατρική περίθαλψη.

«Η ομάδα μας που εργάζεται στην Παλαιστίνη κατακλύζεται από τόσα πολλά τραυματισμένα γαϊδούρια και γάτες που διασώθηκαν από τη Γάζα, που οι λογαριασμοί των κτηνιάτρων παραλύουν την ικανότητά μας να τα βοηθήσουμε. Πολλά γαϊδουράκια είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που η άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη είναι απαραίτητη. Τα ζώα μας χρειάζονται για να σπεύσουμε να τους δώσουμε την τροφή και τις ιατρικές θεραπείες που χρειάζονται επειγόντως», επισημαίνει.

Έκκληση για βοήθεια

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, τα ζώα που παγιδεύονται στις συγκρούσεις εγκαταλείπονται μέσα στη βία και την καταστροφή. Σκύλοι, γάτες, γαϊδούρια και άλλα ζώα είναι τα ξεχασμένα θύματα αυτού του τρομερού πολέμου, που παλεύουν για την επιβίωσή τους χωρίς τροφή, καταφύγιο ή φροντίδα και περιπλανώνται στα ερείπια αυτών που κάποτε ήταν τα σπίτια τους.

Τα ζώα που διασώζονται από τη Γάζα χρειάζονται επειγόντως τροφή και άμεση, κτηνιατρική περίθαλψη και κάνει έκκληση για δωρεές.

Το Network for Animals μπορεί να βοηθήσει καθώς, τα τελευταία έξι χρόνια, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο που αποδεικνύεται ανεκτίμητο κατά τη διάρκεια αυτής της χαοτικής περιόδου.

Εκτός από τις επιχειρήσεις διάσωσης, οι εθελοντές βοηθούν στην παράδοση τροφής σε πεινασμένες, παγιδευμένες και ταλαιπωρημένες γάτες, σκύλους και γαϊδούρια στις εμπόλεμες ζώνες.

«Μερικές φορές, η πρόκληση μοιάζει συντριπτική. Οι μαχητικές δυνάμεις περιορίζουν την πρόσβαση σε περιοχές με έντονες συγκρούσεις, όπου η ανάγκη είναι συχνά η μεγαλύτερη. Τα τρόφιμα, τα καύσιμα και οι ιατρικές προμήθειες γίνονται όλο και πιο δαπανηρές και η εκκένωση των ζώων μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Κάθε ζώο που διασώζεται, τρέφεται και περιθάλπεται είναι μια νίκη από μόνο του», καταλήγει ο διεθνής φιλοζωικός οργανισμός.

Πληροφορίες από Network for Animals


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ