Πολιτικοί και ειδικοί σε θέματα σκύλων κατακεραυνώνουν την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα για τη δολοφονία του κουταβιού της και μιας κατσίκας

Πολιτικοί και ειδικοί σε θέματα σκύλων επικρίνουν την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ, το νέο της βιβλίο στο οποίο αναφέρεται στη θανάτωση ενός ατίθασου κουταβιού.

Η ιστορία – και η διαπόμπευση που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – κάνει ορισμένους να αναρωτιούνται αν εξακολουθεί να είναι μια αξιοποιήσιμη πιθανή υποψήφια για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών, ο πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικοί που εργάζονται με κυνηγετικά σκυλιά όπως αυτό της Νόεμ είπαν ότι θα έπρεπε να είχε εκπαιδεύσει και όχι να είχε σκοτώσει – το κουτάβι ή να είχε βρει άλλες επιλογές αν το σκυλί ήταν εκτός ελέγχου.

Η Νόεμ προσπάθησε να αναπλαισιώσει την ιστορία πριν από δύο δεκαετίες ως παράδειγμα της προθυμίας της να λάβει δύσκολες αποφάσεις. Έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το 14 μηνών σκληρότριχο πόιντερ που ονομαζόταν Κρίκετ είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά δαγκώνοντας.

“Είναι γεγονός ότι ο νόμος της Νότιας Ντακότα ορίζει ότι τα σκυλιά που επιτίθενται και σκοτώνουν ζώα μπορούν να θανατωθούν. Δεδομένου ότι η Κρίκετ είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους δαγκώνοντάς τους, αποφάσισα αυτό που έκανα.
Όπως εξηγώ στο βιβλίο, δεν ήταν εύκολο”, δήλωσε μεταξύ άλλων στο facebook.

Αρκετές αναρτήσεις περιέγραψαν τη Νόεμ ως Κρουέλα ντε Βιλ, την κακιά από το κλασικό έργο της Disney “101 Σκυλιά της Δαλματίας”.

“Δεν είμαι σίγουρος ποιο ήταν πιο ανόητο: Το γεγονός ότι δολοφόνησε τον σκύλο ή το γεγονός ότι ήταν αρκετά χαζή για να το δημοσιεύσει σε ένα βιβλίο”, δήλωσε η Τζόαν Πέιτον, της Αμερικανικής Λέσχης Γερμανικών Σκληρότριχων Πόιντερ. Η ίδια η λέσχη περιέγραψε τη φυλή ως “υψηλής ενέργειας” και δήλωσε ότι η Νόεμ ήταν πολύ ανυπόμονη και ότι η χρήση ηλεκτρικού κολάρου για την εκπαίδευσή της ήταν λανθασμένη.

Όμως ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία της Νότιας Ντακότα, Ρέινολντ Νέσιμπα, θεώρησε την αποκάλυψη περισσότερο υπολογισμένη παρά ανόητη. Είπε ότι η ιστορία κυκλοφορεί εδώ και χρόνια μεταξύ των νομοθετών ότι η Νόεμ σκότωσε ένα σκύλο σε “κρίση θυμού” και ότι υπήρχαν μάρτυρες. Υπέθεσε ότι βγήκε τώρα στη φόρα επειδή εξετάζεται ως υποψήφια για την αντιπροεδρία.

Στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει σύντομα, “No Going Back: The Truth on What’s Wrong with Politics and How We Move America Forward”, από το οποίο ο Guardian απέκτησε ένα αντίγραφο πριν από την κυκλοφορία του, η Νόεμ γράφει ότι πήρε την Κρίκετ σε ένα ταξίδι για κυνήγι πτηνών με μεγαλύτερα σκυλιά ελπίζοντας να ηρεμήσει το άγριο κουτάβι. Αντ’ αυτού, η Κρίκετ κυνήγησε τους φασιανούς, επιτέθηκε στις κότες μιας οικογένειας κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο δρόμο για το σπίτι και στη συνέχεια “γύρισε να με δαγκώσει”, έγραψε.

Στη συνέχεια, έγραψε η Νόεμ, οδήγησε την Κρίκετ σε έναν λάκκο με χαλίκια και τη σκότωσε. Είπε επίσης ότι πυροβόλησε μια κατσίκα που ανήκε στην οικογένεια, λέγοντας ότι ήταν κακιά και της άρεσε να κυνηγάει τα παιδιά της.

Η αντίδραση στην ιστορία ήταν άμεση: “Δημοσιεύστε μια φωτογραφία με τον σκύλο σας που δεν περιλαμβάνει το να τον πυροβολείτε και να τον πετάτε σε ένα λάκκο με χαλίκια. Θα ξεκινήσω εγώ”, έγραψε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ στο X. Η ανάρτηση περιλάμβανε μια φωτογραφία του να ταΐζει παγωτό από ένα κουτάλι στο λαμπραντόρ του που ονομάζεται Σκάουτ.

Η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον αναδημοσίευσε ένα σχόλιο του 2021 στο οποίο προειδοποιούσε: “Μην ψηφίσετε κανέναν που δεν θα εμπιστευόσασταν το σκύλο σας”. Πρόσθεσε τη Δευτέρα: “Ακόμα ισχύει”.

Ο συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής Μάικλ Νόουλς δήλωσε στο ομώνυμο podcast του ότι, “Πενήντα χρόνια πριν, αυτή η πολιτική ιστορία δεν θα έκανε εντύπωση στο μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής. Και το γεγονός κάνει σήμερα σας λέει κάτι, όχι για την αλλαγή της ηθικής της θανάτωσης ενός αγροτικού ζώου, αλλά για την αλλαγή της πολιτικής της Αμερικής”.

Αργότερα είπε ότι η ιστορία είναι “εξαιρετικά ανόητη και ασήμαντη”, επειδή η Νόεμ δεν έχει καμία πιθανότητα να επιλεγεί ως υποψήφια δίπλα στον Τραμπ.

Η Πέιτον, η οποία είναι αντιπρόσωπος της Αμερικανικής Λέσχης Κένελ και ζει στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι η ιστορία ήταν ένα λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος.

“Αυτό ήταν ένα κουτάβι που δεν είχε καμία εμπειρία, προφανώς καμία εκπαίδευση”, είπε. “Αν γνωρίζεις το ελάχιστο για το κυνήγι πτηνών, δεν βγάζεις ένα 14 μηνών με εκπαιδευμένα ενήλικα σκυλιά και περιμένεις να αποδώσουν. Δεν λειτουργεί έτσι”.

Ο ίδιος ο σύλλογος δήλωσε ότι τα κουτάβια μαθαίνουν καλύτερα κυνηγώντας ένα προς ένα με τους ιδιοκτήτες τους, όχι με άλλα σκυλιά.

Όταν προέκυψαν προβλήματα, θα έπρεπε να είχε καλέσει τον εκτροφέα, είπε η Πέιτον, ή να επικοινωνήσει με οργανώσεις διάσωσης που βρίσκουν νέα σπίτια για τη φυλή.

Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι η Εθνική Διάσωση Γερμανικών Σκληρότριχων Ποίντερ, η οποία κάλεσε τη Νόεμ με ανάρτησή της στο Facebook να αναλάβει την ευθύνη για την “φρικτή απόφασή” της και να ενημερώσει το κοινό ότι υπάρχουν πιο ανθρώπινες λύσεις.

Η Πέιτον περιέγραψε την Κρίκετ ως κάτι περισσότερο από ένα “μωρό”, λέγοντας ότι η φυλή δεν είναι σωματικά ώριμη μέχρι να γίνει 2 ετών και δεν έχει εκπαιδευτεί πλήρως σε ηλικία 3 έως 5 ετών.

Η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα είναι φανατική κυνηγός αφού δημοσιεύει αρκετές φορές φωτογραφίες κρατώντας καραμπίνα επιδεικνύοντας περήφανη τα θηράματα.

Πηγή: abcnews


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ