Τα σκυλιά λατρεύουν να βλέπουν Μπλούι, σύμφωνα με ειδικό

Είτε είστε γονιός, είτε όχι, σίγουρα έχετε ακούσει για τη σειρά κινούμενων σχεδίων Μπλούι.

Η σειρά που έχει γίνει φαινόμενο ωστόσο, δεν είναι μόνο για παιδιά αφού σύμφωνα με μία ειδικό, έχει απήχηση και στους σκύλους.

Η αυστραλιανή σειρά, η οποία ακολουθεί τις περιπέτειες μίας σκυλίτσας ράτσας Blue Heeler, την οικογένεια και τους φίλους της, έχει γίνει η αγαπημένη των θαυμαστών από τότε που έκανε πρεμιέρα το 2018.

Ενώ απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, πολλοί έχουν παρατηρήσει ότι καἰ τα τετράποδα μωρά τους, καθηλώνονται όταν η σειρά προβάλλεται. Γιατί, όμως, τα σκυλιά είναι τόσο ενθουσιασμένα με το Μπλούι; Η Αμάντα Φαράχ, Συντονίστρια Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς για το Φιλοζωικό Σωματείο Best Friends, εξηγεί στο People ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εκπομπή έχει γίνει γνωστή ως “ψυχαγωγία σκύλων”.

Παρακάτω αναλύει τους διάφορους λόγους για τους οποίους τα σκυλιά δεν χορταίνουν την Μπλούι.

Χρησιμοποιεί χρώματα που μπορούν να δουν οι σκύλοι

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες σχετικά με το γιατί τα σκυλιά αγαπούν το Μπλούι είναι η βαριά μπλε και κίτρινη χρωματική παλέτα του. Αν και λέει ότι “δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στον εγκέφαλο ενός σκύλου και να ξέρουμε … με βεβαιότητα” ποια χρώματα μπορούν να δουν, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι βλέπουν μπλε και κίτρινο.

Διαθέτει συνεχή κίνηση

Ένα άλλο στοιχείο της εκπομπής που επισημαίνει η Φάρα είναι η χρήση συνεχούς κίνησης, στην οποία, όπως λέει, τα σκυλιά συντονίζονται πραγματικά.

“Ξέρουμε από μελέτες που έχουν γίνει ότι πολλά σκυλιά θα αποσυντονιστούν εντελώς από το βίντεο αν δεν υπάρχει κίνηση”, αναφέρει. Η σειρά διαθέτει κίνηση υψηλής αντίθεσης, οπότε οι γραμμές είναι ευκρινείς και καθαρές, κάτι που πιθανώς βοηθάει επειδή η οπτική οξύτητα των σκύλων δεν είναι τόσο ευκρινής όσο η δική μας.

Χρησιμοποιεί προβλέψιμα μοτίβα

Μαζί με τη συνεχή κίνηση, η Φαράχ σημειώνει ότι υπάρχει περιστασιακά προβλέψιμη κίνηση, την οποία αγαπούν τα σκυλιά. Προσθέτει ότι τα σκυλιά μπορούν συνήθως να βρουν αυτά τα μοτίβα “πολύ καταπραϋντικά”.

Έχει δυνατούς ήχους

Όπως θα μπορούσε κανείς να μαντέψει, οι υψηλοί ήχοι στην εκπομπή – από τις φωνές της Μπλούι και των φίλων της μέχρι όλους τους θορύβους οργάνων που εμφανίζονται στο πιλοτικό επεισόδιο “Μαγικό Ξυλόφωνο” – σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των σκύλων όταν παρακολουθούν.

Έχει προφορές που μπορεί να μην αναγνωρίζουν

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα σκυλιά στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για το Μπλούι είναι ότι η προφορά των Αυστραλών ηθοποιών μπορεί να τους είναι άγνωστη.

Αν και δεν έχει εξετάσει ακριβείς μελέτες σχετικά με την επίδραση των ξενόγλωσσων προφορών στα σκυλιά, σημειώνει ότι από την προσωπική της εμπειρία, τα σκυλιά της έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις δίγλωσσες διαφημίσεις.

Κρατάει την προσοχή τους για μικρό χρονικό διάστημα

Τα σκυλιά έχουν μικρή διάρκεια προσοχής, οπότε τα φιλικά προς τα παιδιά επεισόδια της παιδικής σειράς διάρκειας επτά λεπτών μπορεί να είναι η κατάλληλη διάρκεια και για τον σκύλο της.

Διαθέτει σκύλους

Ίσως ένας από τους πιο προφανείς λόγους για τους οποίους τα σκυλιά λατρεύουν να παρακολουθούν το Μπλούι είναι ότι … έχει να κάνει με σκυλιά! “Υπάρχουν έρευνες που λένε ότι τα σκυλιά φαίνεται να διακρίνουν τα σκυλιά στο βίντεο”, λέει η Φαράχ.

“Αναγνωρίζουν σχήματα σκύλων, κάτι που μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη”.
Παρόλο που η εκπομπή παρουσιάζει σκύλους καρτούν, η Φαράχ λέει ότι μπορούν να αναγνωρίσουν τα σχήματα.

Με πληροφορίες από το people


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ