Πώς ένα μικροσκοπικό ακρωτηριασμένο γατάκι βοήθησε στη διάσωση δεκάδων άλλων ζώων

Κάτοικος του Κόουτσβιλ της Πενσυλβάνια αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες για αποτρόπαια υπόθεση κακοποίησης και παραμέλησης ζώων.

Όλα ξεκίνησαν όταν το καταφύγιο ζώων Brandywine Valley SPCA έλαβε μια κλήση για βοήθεια για ένα αδέσποτο σκυλί και κάποιος τους πλησίασε με ένα μικροσκοπικό ακρωτηριασμένο γατάκι, ζητώντας βοήθεια.

Το άτυχο γατάκι ήταν τυλιγμένο με μονωτική ταινία και του έλειπε το μπροστινό πόδι. Το 5 εβδομάδων γατάκι, που τώρα ονομάζεται Ρου, ήταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση όταν παραδόθηκε στους εθελοντές του καταφυγίου την περασμένη εβδομάδα. Το γατάκι βάρους 68 γραμμαρίων μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις εγκαταστάσεις της BVSPCA στο Γουέστ Τσέστερ για επείγουσα θεραπεία.

«Είχε πυρετό», εξήγησε η Σάρα Σμιθ. «Είχε, την πληγή της εκτεθειμένη και απλά χρειαζόταν άμεση φροντίδα. Ο κτηνίατρός μας μπόρεσε να κάνει μια σωτήρια χειρουργική επέμβαση και τα κατάφερε, πράγμα που ήταν από μόνο του ένα θαύμα».

«Η σκέψη του τι έχει υποστεί αυτό το μικροσκοπικό γατάκι είναι σπαρακτική», δήλωσε ο Άνταμ Λαμπ, διευθύνων σύμβουλος της BVSPCA. «Είναι πραγματικά θαύμα που επέζησε από αυτό το φρικτό τραύμα και την παραμέληση και δεσμευόμαστε να της παρέχουμε την ιατρική φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζεται για να θεραπευτεί τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά».

Τα ζώα ζούσε σε τραγικές συνθήκες. Ο ιδιοκτήτης κατηγορείται για κακοποίηση και παραμέληση ζώων (Φωτ.: Facebook | Brandywine Valley SPCA)

Το γατάκι βοήθησε στην διάσωση δεκάτων άλλων ζώων

Η BVSPCA λέει ότι όταν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Προστασίας Ζώων επέστρεψαν στο σπίτι την επόμενη μέρα με την αστυνομία του Κόουτσβιλ για να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη, βρήκαν δεκάδες ακόμη ζώα να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με την Σμιθ, στην οικία βρέθηκαν 36 γάτες, ανάμεσά τους ένα νεκρό γατάκι. Κάποιες από αυτές έχουν μολύνσεις στα μάτια. Κάποιες από αυτές έχουν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Εκτός από τις δεκάδες γάτες, στην οικία βρέθηκε ένα κουνέλι, μια χελώνα και ένας φοβισμένος σκύλος (Φωτ.: Facebook | Brandywine Valley SPCA)

Υπήρχε επίσης ένα κουνέλι, μια χελώνα και ένας φοβισμένος σκύλος με το όνομα Γκούτσι.

Μερικές από τις γάτες έχουν ήδη βρει σπίτια. Άλλες είναι προς υιοθεσία και άλλα γατάκια περιμένουν να εξεταστούν ιατρικά για να μπορέσουν να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

Η μικρή ηρωίδα Ρου, τα πάει εκπληκτικά καλά. Παρόλο που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα, δυναμώνει κάθε μέρα και περιθάλπεται σε ένα στοργικό ανάδοχο σπίτι.

Ο ύποπτος κατηγορείται για κακούργημα βαριάς μορφής κακοποίησης και δύο πλημμελήματα για κακοποίηση και παραμέληση στην υπόθεση της Ρου, ενώ εκκρεμούν δεκάδες άλλες κατηγορίες για τα υπόλοιπα ζώα που βρέθηκαν στην οικία του.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ