Πρόβλημα οι αστείρωτες γάτες στην Χαλκιδική – Έκκληση από το Φιλοζωικό Σωματείο Πολυγύρου «Κιβωτός»

Πρόβλημα με τις αστείρωτες γάτες αντιμετωπίζει το Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου «Κιβωτός» στην Χαλκιδική με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να ενοχλούνται από από φιλόζωους της περιοχής που τις σιτίζουν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το σωματείο, τα γατάκια της συγκεκριμένης περιοχής δεν είναι στειρωμένα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται. Τα περισσότερα νεογέννητα εντοπίζονται νεκρά από αυτοκίνητα, τα αρσενικά τραυματίζονται και τα θηλυκά ταλαιπωρούνται.

Το φιλοζωικό σωματείο παρακαλεί όλους όσοι σιτίζουν αδέσποτα να προτιμούν ξηρά τροφή και αν ρίχνουν κονσέρβα να βάζουν αλουμινόχαρτο το οποίο να πετούν στον κάδο αμέσως μόλις φάνε τα ζώα.

Οποιαδήποτε απειλή για φόλα είναι πράξη παράνομη και αυτός που την διατυπώνει θεωρείται από την αστυνομία ως ο πρώτος ύποπτος σε περίπτωση δηλητηρίασης των ζώων.

Να καλείτε το 100 για να καταγράφονται τα στοιχεία αυτού που απειλεί.


Το Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου «Κιβωτός» χρειάζεται βοήθεια για στειρώσεις

Ο λογαριασμός του σωματείου είναι:

453/004144-01
GR1701104530000045300414401
Εθνική Τράπεζα
Swift code: ETHNGRAA
PayPal [email protected]
Δικαιούχος “Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου «Κιβωτός»“.

Αιτιολογία: ΓΑΤΕΣ
Επικοινωνήστε μαζί τους για την απόδειξη.

Η περίπτωση κρίνεται επείγουσα γιατί κάποιοι γείτονες έχουν ενοχληθεί τόσο που έχουν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων που ταΐζουν τις γάτες.


Βάσει της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, η θανάτωση ενός ζώου αποτελεί κακούργημα για το οποίο επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 ετών και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, προβλέπεται και διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ