Σάμος: Αγανάκτηση για την παρακώλυση παροχής τροφής και νερού σε αδέσποτα

Την αγανάκτησή τους για την παρακώλυση παροχής τροφής νερού σε αδέσποτα εκφράζουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με επιμονή και επί καθημερινής βάσης, τα μπολ νερού που τοποθετεί εθελοντής ή πετιούνται ή εξαφανίζονται.

«Δεν τα εξαφανίζει ούτε ο αέρας, ούτε τα ζώα καθώς τα μπολ στερεώνονται. Τα πετάει ανθρώπινο χέρι», αναφέρει το σωματείο.

Το φιλοζωικό σωματείο ενημερώνει ότι θα συνεχίσει να παρέχει τροφή και νερό κόντρα στο πείσμα και την κακοψυχία μερικών ανθρώπων: «Ενημερώνουμε λοιπόν ότι μπολ έχουμε αρκετά χάρη στην ευαισθησία και τη γενναιοδωρία φιλόζωων επαγγελματιών και συμπολιτών μας και θα συνεχίσουν να βάζουν φαγητό και νερό».

Επιπλέον, εφιστά την προσοχή όσων πράττουν αυτές τις παρανομίες, ότι το σημείο θα παρακολουθείται από εδώ και πέρα και θα γίνει άμεση κλήση στην Αστυνομία.

Η παροχή τροφής, νερού και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής για όλους, καθώς και οι κανόνες ευζωίας των ζώων. (Ν. 4830/2021 ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021).

τροφής
Φωτο Facebook | Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου Samos Animal Welfare Association
τροφής
Φωτο Facebook | Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου Samos Animal Welfare Association

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ