Σάμος: Η συγκινητική στιγμή που διασωθείς σκύλος επανενώνεται με την οικογένεια του μετά από 8 χρόνια (βίντεο)

Μοιάζει αρκετά με την ιστορία του Οδυσσέα ο οποίος μετά από πολλά χρόνια περιπλανήσεων και περιπετειών, επιστρέφει τελικά στην πατρίδα του, την Ιθάκη, και επανενώνεται με την οικογένεια του.

Η ιστορία του είναι μια από τις πιο όμορφες και αισιόδοξες της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και η περιπέτεια του Μάφιν, ενός σκύλου που πέρασε από αρκετές φουρτούνες, κατέληξε με θετικό και αισιόδοξο τρόπο, προσφέροντας ελπίδα και γαλήνη σε όλους όσοι την διαβάσουν.

Η ιστορία του Μάφιν, ενός ημίαιμου Λαμπραντόρ, ξεκίνησε όταν ήταν κουτάβι και είχε μία οικογένεια που τον αγαπούσε πολύ. Ωστόσο για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους έπρεπε να αλλάξει ιδιοκτήτες.

Αφού έγιναν όλα τα νόμιμα, μετά από καιρό ο δεύτερος ιδιοκτήτης λόγω σοβαρών θεμάτων υγείας, ζήτησε από γνωστούς του να τον προσέχουν όσο εκείνος νοσηλευόταν. Περνούσαν, οι μήνες τα χρόνια, και ο σκύλος πλέον ήταν μόνος του, μόνιμα δεμένος σε μια αυλή, να τρώει αποφάγια. Κάποια στιγμή δεν άντεχε άλλο τη ζωή αυτή και ο Μάφιν μπόρεσε να αποδράσει.

Για καλή του τύχη στις αρχές του 2024, πλέον 8 ετών, τον βρήκε σε ορεινό χωριό της Δυτικής Σάμου μια κοπέλα σε πολύ κακή κατάσταση, με πληγές περιμετρικά του λαιμού και ακραία υποσιτισμένο. Αμέσως ειδοποίησε τον Σπύρο Κουμούλα, υπεύθυνο του καταφυγίου της Σάμου και τους τελευταίους μήνες βρέθηκε υπό την φροντίδα και την προστασία του Save the Strays Of Samos.

Οι εθελοντές έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να ανακτήσει τόσο τις δυνάμεις του όσο και την αυτοπεποίθηση του αφού πολλοί ήταν εκείνοι που βοήθησαν στο να γίνει καλά.

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός οργανισμός, ο ήρωας της συγκινητικής ιστορίας ήταν καλότυχος αφού η Kinga Olec, μια νεαρή κοπέλα από την Γερμανία, προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδα του γερούλη Μάφιν, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα του φιλοζωικού οργανισμού «Dog Sponsorship». Έτσι έγινε ανάδοχός του και ανέλαβε όλα τα έξοδα των εξετάσεων και των θεραπειών του με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του.

Οι εθελοντές με τη φροντίδα και την αγάπη τους τον κοινωνικοποίησαν ξανά, η εθελόντρια Εύα τον πήγαινε βόλτες τα σαββατοκύριακα, ο Σπύρος και η Χρυσούλα τον τάιζαν μαγειρευτό φαγητό και τον πρόσεχαν σαν τα μάτια τους.

Πέρασαν οι μήνες και στις 30 Ιουνίου, ο Μάφιν παρά τις δυσκολίες και τα εμπόρια, ζει επιτέλους το πολυπόθητο happy end αφού οι ιδιοκτήτες του, οι πρώτοι και μοναδικοί άνθρωποι που τον αγάπησαν ως ισότιμο μέλος της οικογένειας τους, γύρισαν από το εξωτερικό και είδαν τις αναρτήσεις του Save the Strays Of Samos.

«Δεν άφησαν λεπτό να περάσει, επισκέφτηκαν τους εθελοντές, αφηγήθηκαν συγκινημένοι την ιστορία του και απαίτησαν να τον πάρουν σπίτι», περιγράφει ο οργανισμός.

Στο βίντεο που μοιράστηκε ο φιλοζωικός οργανισμός, φαίνονται οι πρώτοι ιδιοκτήτες του Μάφιν ιδιαίτερα συγκινημένοι να τον υποδέχονται με αγκαλιές, χάδια και ενθουσιασμό.

«Ο σκυλάκος που μεγάλωσαν από κουτάβι, είναι πλέον 8,5 ετών και έπρεπε να θυμηθεί τη ζεστασιά του κρεβατιού, τα παιχνίδια, τις βόλτες στη θάλασσα… έτσι ακριβώς έγινε, μέσα σε λίγες ώρες ο παππούλης πλέον Μάφιν βρήκε όσα έψαχνε όλα αυτά τα χρόνια! Ευχαριστούμε τον Γιάννη, την Ειρήνη και τα παιδιά τους όπως και όλους όσους έγιναν μέρος αυτής της ιστορίας μέχρι να φτάσουμε στο happy end!» γράφει στην ανάρτησή του το Save the Strays Of Samos.

Το αίσιο τέλος παρέχει μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Εμπνέει ελπίδα και αισιοδοξία και ιστορίες σαν του Μάφιν μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το καλό πάντα κερδίζει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ