Σχολείο στο Ψυχικό υιοθέτησε την Μαρίτσα, ένα αδέσποτο σκυλάκι – Έγινε μέλος μιας μεγάλης οικογένειας!

Η τύχη ενός αδέσποτου σκύλου που ζούσε σε καταφύγιο άλλαξε όταν ένα σχολείο στην Αττική πήρε την απόφαση να το κάνει μέλος της μεγάλης οικογένειάς του. 

Η Μαρίτσα, η σκυλίτσα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη μαζί με τα κουτάβια της σε έναν δρόμο της Κερατέας πριν από 3 χρόνια, υιοθετήθηκε πριν από δύο μήνες από την Σχολή Μωραΐτη στο Ψυχικό.  

Όπως περιγράφει η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ζω.Φι.Ψυ)., όταν οι εθελοντές γνώρισαν την Μαρίτσα στην πανσιόν ζώων «Jackie & JINO» της Σοφίας Αυγερινού στην Κερατέα, αποφάσισαν πως αυτό το μοναδικής ηρεμίας, καλοσύνης και γλυκύτητας πλάσμα δεν έπρεπε να ξαναβγεί στον δρόμο όπως συμβαίνει συνήθως μετά από στείρωση και καταγραφή αδέσποτων που περισυλλέγονται από τους δήμους. 

«Το προσπαθήσαμε πολύ, υπήρξαν κατά καιρούς διάφορες υποψήφιες οικογένειες που όμως δεν το έπαιρναν απόφαση, και η Μαρίτσα εξακολουθούσε να ζει στο κλουβί της, με την αγάπη και τη φροντίδα της κ. Αυγερινού και τις εβδομαδιαίες επισκέψεις των εθελοντριών της Ζω.Φι.Ψυ.», αναφέρει. 

Ο στόχος των εθελοντών της Ζω.Φι.Ψυ. ήταν να βρεθεί οικογένεια για την Μαρίτσα και εκεί που ένιωθαν πως οι προσπάθειες για υιοθεσία ήταν μάταιες, ξαφνικά έλαβαντο πιο χαρμόσυνο μήνυμα που έχει λάβει ποτέ η Ζω.Φι.Ψυ., όπου τους ενημέρωναν πως η Σχολή Μωραΐτη είχε αποφασίσει να υιοθετήσει τη Μαρίτσα.

Έτσι, η Μαρίτσα έγινε το νέο μέλος της μεγάλης οικογένειας του Σχολείου.

«Η 5 ετών σκυλίτσα είναι κοινωνική, φιλική, πλήρως εμβολιασμένη και λατρεύει τα παιδιά. Το σπιτάκι της βρίσκεται στο πίσω μέρος του Σχολείου αλλά συνήθως προτιμά να βρίσκεται στην είσοδο για να δέχεται τον μέγιστο αριθμό χαδιών και προσοχής», γράφει η Σχολή Μωραΐτη στην ανάρτησή της στο Facebook με σκοπό να μοιραστεί την ζωή της Μαρίτσας με τη νέα της οικογένεια.

Η Μαρίτσα έχει μία υπέροχη ρουτίνα στο νέο της χώρο η οποία περιλαμβάνει μεγάλη βόλτα το πρωί με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών ή γονέων και κατά τη διάρκεια της ημέρας περπατά στους χώρους του Σχολείου, ενώ μερικές φορές ξεκουράζεται για λίγο σε κάποια τάξη και το μεσημέρι αποσύρεται στο αγαπημένο της νηπιαγωγείο ώστε να προστατευθεί από την υπέρ-έκθεση και το ανεξέλεγκτο τάισμα. Στη συνέχεια, συχνά κυκλοφορεί λυμένη ή επιστρέφει στο κρεβατάκι της.

Η Μαρίτσα απολαμβάνει το νέο της χώρο (Φωτο: Σχολή Μωραΐτη)

Η επιλογή της τροφής και των λιχουδιών της έχουν γίνει από τη Ζω.Φι.Ψυ. και της την παρέχουν συγκεκριμένα άτομα. Το κόστος της τροφής καλύπτεται από τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας της Σχολής Μωραΐτη (Φ.Ο.Σ.Μ.) κατόπιν πρωτοβουλίας των μαθητών και των μαθητριών που την απαρτίζουν ενώ τα ιατροφαρμακευτικά της έξοδα (αμπούλες, αποπαρασιτικά χάπια, εμβόλια κλπ.) καλύπτονται από το Σχολείο

Η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ζω.Φι.Ψυ) στην ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, εκφράζει τη χάρα της για την υπέροχη πρωτοβουλία του σχολείου να υιοθετήσει την Μαρίτσα: «Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στο να παρθεί αυτή η απόφαση και να γίνει πραγματικότητα η νέα ζωή της Μαρίτσας».

Η φιλοζωική δεν ξεχνάει να ευχαριστήσει θερμά το “Pets.gr” για το υπέροχο κρεβατάκι και την κουβέρτα που της παρείχαν, αλλά και το “The Creatures” για τη μοναδική περιποίηση της Μαρίτσας.

Προπάντων όμως η Ζω.Φι.Ψυ ευχαριστεί το σχολείο: «Ευχαριστούμε τα παιδιά και το προσωπικό και τη διεύθυνση της Σχολής Μωραΐτη για το ζεστό σπιτικό που χάρισαν στην πολυαγαπημένη μας Μαρίτσα. Τέτοια οικογένεια ούτε στο όνειρό μας δεν είχαμε φανταστεί!»



 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ