Σεμινάριο από την Ομάδα Παιδείας της ΠΦΠΟ σε εθελοντές φιλοζωικών σωματείων της

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο από την Ομάδα Παιδείας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας σε είκοσι εθελοντές Φιλοζωικών Σωματείων της, από όλη την Ελλάδα.

Οι εθελοντές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία είναι εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Επιμορφωτές ήταν τα μέλη της Ομάδας Παιδείας της Π.Φ.Π.Ο. Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Ελεάννα Καμπαράκη και Χριστίνα Νομικού.

Θα προγραμματιστεί μια σειρά σεμιναρίων με στόχο οι επιμορφωμένοι εθελοντές να συνεργαστούν με τα σχολεία της περιοχής τους για την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα φιλοζωίας.

Επίσης να ενισχύσουν με δράσεις και συνεργασίες τα σχολεία της περιοχής τους που είναι μέλη του άτυπου φιλοζωικού δικτύου σχολείων της Π.Φ.Π.Ο.

Για τα σχολεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο Διασχολικό Πρόγραμμα-Άτυπο Δίκτυο Σχολείων «Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς» της ΠΦΠΟ αρκεί η υποβολή αίτησης εκ μέρους του σχολείου στον παρακάτω σύνδεσμο: docs.google.com

Μόνο με την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων μπορεί σταδιακά να βελτιωθεί η φιλοζωική παιδεία στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ