Σέρρες: Δύο νεαρά γεράκια σώθηκαν χάρη στην ευαισθησία δύο πολιτών

Δύο πολίτες στις Σέρρες εντόπισαν τραυματισμένα γεράκια και χάρη στην ευαισθησία τους, δεν τα προσπέρασαν και τα μετέφεραν σε κέντρο διάσωσης.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 7/8 ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ βρέθηκε με δύο τραυματισμένα γεράκια, νεαρά στα πρώτα τους πετάγματα τα οποία αρκετές φορές καταλήγουν, εξαιτίας της απειρίας τους, σε ατύχημα.

Το πρώτο νεαρό βραχοκιρκίνεζο το εντόπισε ο Παναγιώτης Δούκας. Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός όμιλος, το άγριο ζώο ήταν ακίνητο στη μέση του δρόμου στην περιοχή του Κρίνου έξω από τις Σέρρες.

Το δεύτερο γεράκι το εντόπισε ο Δημήτρης Πασχαλίδης σε αγροτική περιοχή του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Και τα δύο είναι τραυματισμένα ευτυχώς ελαφρά, ενυδατώθηκαν, έφαγαν ενώ σήμερα, Τρίτη, οι εθελοντές του ομίλου θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες για την αποκατάσταση τους.

γεράκια
Τα δύο βραχοκιρκίνεζα μεταφέρθηκαν στο κέντρο διάσωσης (Φωτο Facebook | Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ)

«Και οι δύο πανέμορφοι βραχοκιρκίνεζοι, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία γιατί οι άνθρωποι που τα βρήκαν, δεν τα προσπέρασαν αλλά τα νοιάστηκαν και τα έφεραν στο κέντρο διάσωσης!», αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

«Παρακαλούμε ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους και ας έχουμε γενικά το νου μας αυτή την εποχή που οι νεοσσοί κάθε είδους κάνουν τις πρώτες τους απόπειρες πετάγματος και ανεξαρτητοποίησης», υπογραμμίζει.

«Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και για τους νεαρούς φτερωτούς μας φίλους διότι τώρα μας έχουν πιο πολύ ανάγκη από ποτέ!», τονίζει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ