Σκύλοι ντύνονται στα χακί – Αναρτήθηκε η απόφαση για πρόσληψή τους στο στρατό

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς, στο πλαίσιο της Απευθείας Ανάθεσης του άρθρου 118 του ν.4412/2016 για την «Προμήθεια Τριών Πατρογονικών Στρκών Σκύλων του Γ’ ΚΝΟ» συνολικής αξίας 16.964,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων κρατήσεων και του αναλογούντος ΦΠΑ.

Ειδικότερα, τρία σκυλιά καλούνται να… καταταγούν στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ΚΝΟ), στο στρατόπεδο «Γ. ΜΑΚΡΗ», στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ωστόσο απαιτούνται ειδικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αφορά δυο νεαρές κι έναν νεαρό τετράποδο βελγικό ποιμενικό, που θα υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η εν λόγω ράτσα, γνωστή στην καθημερινότητα ως βελγικό λυκόσκυλο, έχει τέσσερις παραλλαγές, το groenendael, το tervueren, το malinois και το laekenois.

Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν

Στην πρόσκληση που αναρτήθηκε, ζητούνται malinois. Επιπλέον, τα τρία σκυλιά δεν θα πρέπει να είναι στειρωμένα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως πατρογονικά.

Επίσης, θα θηλυκά θα πρέπει να είναι ύψους 58-62 εκατοστών και ο αρσενικός 60-66, ηλικίας από 18- 36 μηνών και όλοι να εμφανίζουν εξοικείωση και έλλειψη φοβίας για να ενταχθούν με επιτυχία στον ελληνικό Στρατό.

Ο βελγικός ποιμενικός είναι φύλακας χώρου και πολύ καλός σωματοφύλακας. Πολλοί, ωστόσο, χρησιμοποιούν το ζώο για συντροφιά και όχι για φύλαξη κάποιου χώρου, αλλά ακόμα και στον τομέα αυτό, ο συγκεκριμένος σκύλος θα μπορέσει να ανταποκριθεί εφόσον έχει την κατάλληλη πνευματική και σωματική εκτόνωση.

Πηγή: in.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ