Η «Ντόρα» των Σκύλων Οδηγών σε σεμινάριο για τα ΑμεΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Στο πολύ ενδιαφέρον Σεμινάριο Επιμόρφωσης, στελεχών και εργαζομένων, των Οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία στην Αρχαία Ολυμπία, το οποίο διοργάνωσε η Ε.Σ.ΑμεΑ από 17 έως 19 Μαρτίου 2023, με Θέμα: «Δίκτυο Καταγραφής και Αντιμετώπισης Περιστατικών Άνισης Μεταχείρισης» συμμετείχε η Χειρίστρια του Σκύλου Οδηγού «Ντόρα» η κα Έλσα Αντωνίου.

Με την παρουσία του Προέδρου της ΕΣΑμεΑ – NCDP, κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Πράξης «Προωθώντας την Κοινωνική Ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), υλοποίησε την Πράξη «Προωθώντας την Κοινωνική Ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των οικογενειών τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη Πράξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιλάμβανε ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων οι οποίες απευθύνονταν τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όσο και στα στελέχη των αναπηρικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στόχοι της Πράξης ήταν:

  • Η ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
  • Η διευκόλυνση της ένταξης και επανένταξης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας.
  • Η ενίσχυση της ικανότητας των στελεχών της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης να ενσωματώσουν τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές.
  • Η βελτίωση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Κοινότητας στους πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
  • Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στοχευμένων ομάδων που δύνανται να συμβάλλουν σημαντικά στην άρση της προκατάληψης και των εμποδίων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Στο πλαίσιο της Δράσης «Δίκτυο καταγραφής και αντιμετώπισης περιστατικών άνισης μεταχείρισης» που είχε ως στόχο

α) την καταγραφή περιστατικών άνισης μεταχείρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, και

β) την αντιμετώπιση των περιστατικών άνισης μεταχείρισης μέσω των της δημιουργίας ενός φυσικού δικτύου ανάμεσα στην Ε.Σ.Α.μεΑ και τα στελέχη των τοπικών αναπηρικών οργανώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υλοποίησε τριήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης σε ζητήματα άνισης μεταχείρισης, στην Αρχαία Ολυμπία για αιρετά στελέχη ή/και εργαζόμενους τοπικών αναπηρικών οργανώσεων.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ