Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου: Αίτημα προς τον Δήμαρχο να καταργηθούν τα βεγγαλικά

Tο Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου, με αφορμή την γιορτή της Αναστάσεως, απέστειλε την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, αίτημα προς τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη σχετικά με την κατάργηση της βεγγαλικών και την αντικατάστασή τους με αθόρυβα πυροτεχνήματα σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος. 

Το σωματείο κάθε χρόνο δέχεται παράπονα από ιδιοκτήτες κατοικιδίων για τα βεγγαλικά τα οποία προκαλούν στρες και πανικό στα ζώα και ζητά από τον δήμο να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων δήμων, όπως του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Χολαργού-Παπάγου, στους οποίους η χρήση τους έχει αντικατασταθεί με αθόρυβα πυροτεχνήματα. 

Αναλυτικά το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου:

Προς: Δήμαρχο κ. Μαρινάκη

Κοινοποίηση: Αντιδήμαρχο κ. Ποντίκα

ΘΕΜΑ: Αθόρυβα πυροτεχνήματα

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Ανάσταση, κατά την οποία συνηθίζεται να ρίχνονται πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. 

Πολλά κατοικίδια ζώα είναι κροτοφοβικά και πανικοβάλλονται με τους εκρηκτικούς θορύβους, μάλιστα έχουν καταγραφεί και θάνατοι σε καρδιοπαθή ζώα. Κάθε χρόνο δεχόμαστε πολλά παράπονα από κηδεμόνες κροτοφοβικών σκύλων, οι οποίοι ζητουν την βοήθειά μας για να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Δήμοι όπως ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου έχουν ήδη καταργήσει την χρήση αυτών των προϊόντων και τα έχουν αντικαταστήσει με αθόρυβα πυροτεχνήματα. 

Με αφορμή λοιπόν, την φετινή Ανάσταση, αιτούμαστε όπως ο Δήμος Λήμνου αποφασίσει την κατάργηση των θορυβωδών πυροτεχνημάτων και την χρήση αθόρυβων πυροτεχνημάτων σε όλες τις εκδηλώσεις του καθ’όλη την διάρκεια του έτους. 

Επίσης, αιτούμαστε όπως δημοσιοποιήσει την απόφασή του αυτή ώστε να ευαισθητοποιηθούν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας και σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν πυροτεχνήματα να χρησιμοποιούν μόνο αθόρυβα.

Μετά τιμής,

η Πρόεδρος, Άννα Τοσούνογλου και η Γ.Γραμματέας Ευαγγελία Γαροφάλλου

 

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ