Σκύλος που αγνοούνταν στην έρημο της Αριζόνα για 9 μήνες βρέθηκε ασφαλής χάρη στη βοήθεια της κοινότητας

Ένας αξιολάτρευτος σκύλος με το όνομα Γκοστ διασώθηκε αφού πέρασε εννέα μήνες μόνος του στην έρημο της Αριζόνα.

Σύμφωνα με το KGUN, ο σκύλος εντοπίστηκε για πρώτη φορά να περιφέρεται στην περιοχή Ίστσαιντ του Τούσον τον Μάιο του 2023. Οι κάτοικοι της περιοχής άφηναν συχνά τροφή και νερό για τον Γκοστ, αλλά άρχισαν να ανησυχούν για αυτόν αφού τον είδαν να στριμώχνεται από κογιότ.

Αποφασισμένη να τον σώσει, μια κάτοικος μπόρεσε τελικά να τον βάλει στο αυτοκίνητό της στα τέλη Ιανουαρίου και κάλεσε την Ντεζιρέ Τρουμπέ, συνιδρύτρια της ομάδας αντιμετώπισης χαμένων και αδέσποτων, να τον βοηθήσει να βρει ένα παντοτινό σπίτι.

«Ήταν τόσο όμορφο να βλέπω το χαμογελαστό του πρόσωπο να κάθεται στο αυτοκίνητό της. Απλά παραδόθηκε. Ήξερε ότι ήταν ασφαλής και νομίζω ότι ήταν πολύ χαρούμενος γι’ αυτό», δήλωσε η Τρουμπέ στο KGUN. Τον αναγνώρισε ως κάποιον που “ένωσε ανθρώπους που δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ”.

«Έφερε τόσους πολλούς ανθρώπους κοντά. Κέρδισε ανθρώπους που δεν έχουν καν σκύλο, οι οποίοι αγόραζαν φαγητό και του έφερναν λιχουδιές. Ένωσε τόσους πολλούς ανθρώπους», είπε.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Γκοστ είναι “πολύ υγιής” εκτός από το ότι έχει “κάποια οδοντικά προβλήματα”. Σε μια ενημέρωση στο Facebook, η ομάδα αντιμετώπισης χαμένων και αδέσποτων δήλωσε ότι μπορεί επίσης “να σκαρφαλώνει και να πηδάει πολύ ψηλά”.

Ο Γκοστ ανατρέφεται επί του παρόντος από την Τρουμπέ και έναν άλλο κάτοικο της περιοχής.

Η ομάδα αντιμετώπισης χαμένων και αδέσποτων μοιράστηκε σε μια ενημέρωση στο Facebook στις 4 Φεβρουαρίου ότι ο Γκοστ εκτιμάται ότι είναι 6 ετών και έχει τοποθετηθεί μικροτσίπ και έχει εμβολιαστεί.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ