Μωρό φώκια βρέθηκε με πλαστικό τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του

Μια μικρή φώκια ξεκουράζεται μετά από μια επικίνδυνη περιπέτεια με απορρίμματα του ωκεανού.

Το θηλυκό μωρό αναρρώνει στο Κέντρο Εκβρασμού Θαλάσσιων Θηλαστικών (MMSC) του Νιου Τζέρσεϊ, αφού βρέθηκε με ένα κομμάτι πλαστικό τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κέντρου στο Facebook, το μωρό γκρίζας φώκιας περιήλθε στη φροντίδα των εγκαταστάσεων στις 15 Φεβρουαρίου. Εκείνη την ημέρα, το Κέντρο Εκβρασμού Θαλάσσιων Θηλαστικών έλαβε κλήση στη γραμμή έκτακτης ανάγκης για μια παγιδευμένη φώκια στο Παραλία Χέιβεν του Νιου Τζέρσεϊ.

«Όταν έφτασε η ομάδα εκβρασμού μας, ανακάλυψε μία μικρή φώκια που είχε μπλεχτεί γύρω από το λαιμό από το πλαστικό περιτύλιγμα από ένα κιβώτιο εμφιαλωμένου νερού. Η θηλυκή γκρίζα φώκια μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Εκβρασμού Θαλάσσιων Θηλαστικών, όπου αφαιρέθηκε το πλαστικό», έγραψε το κέντρο για το τι συνέβη στη συνέχεια.

Η ανάρτηση του κέντρου περιλάμβανε επίσης μια φωτογραφία από το πώς βρέθηκε το θηλαστικό. Στη φωτογραφία, το μικρό ζώο εμφανίζεται στην άμμο με ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικού περιτυλίγματος να σφίγγει το λαιμό του.

Φαίνεται ότι οι διασώστες βρήκαν τη φώκια λίγο αφότου πιάστηκε στο πλαστικό, επειδή τα σκουπίδια δεν είχαν ακόμη προκαλέσει τραυματισμούς στο λαιμό του ζώου. Το MMSC πρόσθεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το κουτάβι έφτασε με βάρος 17,3 κιλά.

«Η γενική κατάσταση του σώματος του κουταβιού ήταν αδύνατη, ήταν ληθαργική και υπέφερε από γαστρεντερικά προβλήματα. Ο κτηνίατρος του MMSC διενήργησε πλήρη ιατρική εξέταση και υποβλήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο τυχόν υποκείμενων ιατρικών καταστάσεων και την καθοδήγηση του σχεδίου θεραπείας», έγραψε το κέντρο,

Η μικρή φώκια θα παραμείνει στο MMSC μέχρι να αναρρώσει και να είναι έτοιμη για απελευθέρωση. Το κουτάβι πιθανότατα περνούσε την ετήσια μετανάστευση των νεοσσών γκρίζας φώκιας όταν βρέθηκε.

«Αυτά τα μωρά γεννιούνται από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο και θηλάζουν μόνο για περίπου δύο εβδομάδες πριν τα απογαλακτίσουν οι μητέρες τους. Πολλά κάνουν τώρα το μακρύ κολύμπι από τους τόπους γέννησής τους στη Νέα Αγγλία και τα καναδικά ύδατα προς το Νιου Τζέρσεϊ. Στην πορεία, αυτά τα πρόσφατα απογαλακτισμένα μωρά μαθαίνουν να κυνηγούν μόνα τους την τροφή τους και να αποφεύγουν τους θηρευτές. Μέχρι να φτάσουν στις παραλίες μας, χρειάζονται την ξεκούρασή τους και κάποια που δεν τα κατάφεραν, όπως και τα υπόλοιπα στο ταξίδι τους, χρειάζονται τη βοήθεια του MMSC», κατέληξε το κέντρο στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με το ABC News, η μικρή φώκια που ανακάμπτει είναι το μοναδικό απόθεμα γκρίζων φώκιων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ομάδα των ΗΠΑ, η οποία περνάει επίσης χρόνο στα καναδικά ύδατα, υπολογίζεται ότι αριθμεί περίπου 450.000 φώκιες και προστατεύεται από τον νόμο για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών.

Οι γκρίζες φώκιες έχουν διάρκεια ζωής 25-35 χρόνια, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), αλλά οι ζωές αυτές μπορούν να διακοπούν από πετρελαιοκηλίδες, χτυπήματα από σκάφη, εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία και ρύπανση.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ