Αποζημίωση 1,3 εκατομμύρια δολάρια από σπιτονοικοκύρη που έκλεψε την γάτα του νοικάρη του

Το 2017, ο κάτοικος του Πόρτλαντ Τζόσουα Σμιθ απέκτησε μία γάτα η οποία εμφανίστηκε μία μέρα στην πόρτα του.

Όλα κυλούσαν υπέροχα μεταξύ τους, μέχρι το 2019, όταν ο Τζόσουα επέστρεψε στο σπίτι του και δεν έβρισκε τον γάτο του, Φρανκ, πουθενά. Μετά από αρκετές γεμάτες άγχος μέρες αναζήτησης του Φρανκ, ο σπιτονοικοκύρης του Τζόσουα παραδέχτηκε ότι τον απήγαγε.

Ο Τζόσουα έμενε σε ένα νοικιασμένο δωμάτιο σε ένα σπίτι ομάδας απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στο Πόρτλαντ όταν βρήκε τον Φρανκ και υπέθεσε ότι ήταν αδέσποτος. Τα κατοικίδια ήταν ενάντια στο μισθωτήριο συμβόλαιο, αλλά αντί για οποιαδήποτε προειδοποίηση ή επίσημη καταγγελία, ο ιδιοκτήτης έβαλε τη σύντροφό του να απαγάγει τον Φρανκ και να τον αφήσει σε ένα τοπικό καταφύγιο.

Ο Τζόσουα κατέθεσε στη συνέχεια μήνυση για συναισθηματική οδύνη ζητώντας χρηματική αποζημίωση για την απαγωγή της γάτας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Oregonian, ο δικηγόρος του, Μάικλ Φούλερ, δήλωσε: «Αποδείχτηκε ότι οι ένορκοι ήταν επίσης φιλόζωοι. Το μήνυμα των ενόρκων θα πρέπει να είναι δυνατό και ξεκάθαρο προς τους σπιτονοικοκύρηδες. Πρέπει να σέβεστε τα δικαιώματα των ενοικιαστών, ειδικά όταν πρόκειται για κατοικίδια ζώα».

Έτσι, ο Τζόσουα αποζημιώθηκε με 1,375 εκατομμύρια δολάρια, μία δικαίωση που λειτουργεί ως προειδοποίηση προς τους σπιτονοικοκύρηδες σε όλη την Αμερική να μην τα βάζουν με τα κατοικίδια ζώα των ανθρώπων χωρίς άδεια!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ