Καταδικάστηκε με τριετή αναστολή το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τις παράνομες παραστάσεις δελφινιών

Την καταδίκη των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου αποφάσισε το ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τη χρήση δελφινιών σε παραστάσεις που διοργάνωνε για περισσότερα από 10 χρόνια.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες της «Αττικό Θεματικό Πάρκο ΑΕ» καταδικάστηκαν σε 8 μήνες με τριετή αναστολή για την παράνομη χρήση των ζώων, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευθεί από το 2012.

Όπως αναφέρει το zoosos, οι ιδιοκτήτες επιχείρησαν να παρουσιάσουν το σόου –για το οποίο έκοβαν εισιτήρια, ως εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Στο δικαστήριο ωστόσο, βρέθηκε και κατέθεσε και ο αρμόδιος επιθεωρητής Περιβάλλοντος, ο οποίος κατά την αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει, είχε διαπιστώσει ότι τα δελφίνια χρησιμοποιούνταν ως κλόουν στο τσίρκο – δελφινάριο, την ώρα που οι γονείς των μικρών παιδιών πλήρωναν το αντίτιμο της παράστασης.

Παράλληλα με την πρώτη καταδίκη, εκκρεμούν και άλλες καταγγελίες για τη δράση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, οι οποίες θα εξεταστούν προσεχώς από την ελληνική δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 είχε ξεσπάσει σάλος με τη διαφήμιση του συγκεκριμένου σόου με τα δελφίνια από τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παρουσίαζε ως νόμιμα όσο γίνονταν εκεί.

«Σήμερα το πρωί με την Ευγενία και τον Αλκαίο μας πήγαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Περάσαμε φανταστικά και πραγματικά ο μικρός μας ενθουσιάστηκε. Αξίζει τον κόπο να πάτε με τα παιδιά σας και να δουν από κοντά όλα αυτά τα υπέροχα ζώα» ανέφερε σε ανάρτησή του.

Τα όσα είχε υποστηρίξει ο Άδωνις Γεωργιάδης είχαν προκαλέσει την αντίδραση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, που είχε τονίσει ότι η άδεια για το δελφινάριο είχε ανακληθεί από το 2020.

«Η Ειδική Γραμματεία επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση, κατά παράβαση του κανονιστικού πλασίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23, παράγραφος 2, απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών» σημείωνε η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Πηγή: in.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ