Η στιγμή που η ομάδα διάσωσης ΑΝΙΜΑ διασώζει τραυματισμένο πλατώνι στα πυρόπληκτα της Ρόδου (Βίντεο)

Τυχερό στάθηκε ένα πλατώνι στην Ρόδο όταν διασώθηκε από ομάδα διάσωσης ΑΝΙΜΑ που βρίσκεται στο νησί για να βοηθήσει με τα πυρόπληκτα ζώα.

Ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευή 28/7, η ομάδα της ΑΝΙΜΑ δέχθηκε κλήσεις από πολίτες για ένα τραυματισμένο πλατώνι στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου.

Ο κτηνίατρος της ΑΝΙΜΑ Γρηγόρης Μαρκάκης και τα μέλη της ομάδας διάσωσης της ΑΝΙΜΑ, Ηλίας Νικολάου και Μαρία Καλλιντέρη, έσπευσαν στο σημείο όπου εντόπισαν ένα νεαρό αρσενικό πλατώνι στον περίβολο του ξενοδοχείου Lindos Breeze Beach Hotel.

Όπως αναφέρει η ομάδα προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, το ζώο παρουσίαζε έντονη χωλότητα στα πρόσθια άκρα του, ο κτηνίατρος έκρινε σκόπιμη την αναισθησία του. Με χρήση φυσοκάλαμου, ευγενική προσφορά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, αναισθητοποίησε το πλατώνι, το οποίο μεταφέρθηκε, συνοδεία του κτηνιάτρου, με όχημα του Δασαρχείου Ρόδου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου.

Μετά την πρώτη κλινική και ορθοπεδική εξέταση, εντοπίστηκε αρθροπάθεια στο δεξί ώμο και κάκωση στο αριστερό μετακάρπιο. Κρίθηκε απαραίτητη η περεταίρω διερεύνηση του περιστατικού με ακτινολογικό έλεγχο ο οποίος προγραμματίζεται να διενεργηθεί την Κυριακή 30 Ιουλίου στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Μαργιέ.

Στο ζώο χορηγήθηκαν αντιφλεγμονώδη αναλγητικά φάρμακα, αντιβιοτικά μακράς διαρκείας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για την υποστήριξη του μυϊκού του συστήματος και όπως ενημερώνει η ΑΝΙΜΑ, η ανάνηψη του πλατωνιού ήταν σύντομη και ομαλή.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ