Μαίνεται φωτιά στην περιφέρεια Ηλείας – Σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμο, το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτες Πατούσες» και εθελοντές η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουλίου σε αγροτοδασική έκταση στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Φαναράς Ηλείας, όπου οι φλόγες απείλησαν ξενοδοχείο. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να κινηθούν προς Αρχαία Ολυμπία, καθώς η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τα σπίτια στην Παλαοβαρβάσαινα.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας είπε στην ΕΡΤ και την Δ. Αναργύρου ότι το μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας είναι υπό μερικό έλεγχο και εμφανίζει καλύτερη εικόνα. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα 3 ομάδες πεζοπόρο και άτομα της ΕΜΑΚ Πάτρας, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη Καναντέρ, τρία Air Tracktor, μαζί με ένα ελικόπτερο Erickson.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν τις εστίες με διασπορά δυνάμεων και δεδομένου ότι προς το παρόν δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα ελεγχθεί. Οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών έμειναν στα σπίτια τους και συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, βλέποντας ότι η φωτιά απομακρύνεται από τους οικισμούς.

Στην περιοχή αναμένεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διαπιστώσει αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια δεδομένου ότι σε πολύ κοντινή χρονικά απόσταση, ξέσπασαν τρία μέτωπα πυρκαγιάς στην ίδια περιοχή.

Έκκληση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους

Αυτή την ώρα μαίνεται φωτιά στην περιφέρεια Ηλείας. Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζὠων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμο, το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτες Πατούσες» και μεμονωμένους εθελοντές της περιοχής.

Σε περίπτωση που κινδυνεύσει το καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης θα εκκενώσουν άμεσα σε συνεργασία με τον δήμο που θα διαθέσει φορτηγό όχημα και τους εθελοντές της περιοχής. Δυστυχώς για ακόμη μία μέρα η χώρα μας δοκιμάζεται και τα ζώα κινδυνεύουν.

Κάνουν έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα.

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα επικοινωνήστε με την Ειδική Γραμματεία στο 2131364933 και 2131364935.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ