Συνελήφθη στην Πάτρα η γυναίκα που εγκατέλειψε τα νεογέννητα γατάκια

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία της Πάτρας ανέφερε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι “συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Ά Αστυνομικού Τμήματος Πατρών μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σύμφωνα με καταγγελίες στις 01-6-2023 το μεσημέρι, εγκατέλειψε σε δημοτικό πάρκο έξι νεογέννητα γατιά”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έφτασε στην σύλληψη της γυναίκας μετά από εξέταση υλικού από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Η κ. Ιωάννα Γιαννακοπούλου σε ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε πως η γυναίκα κρατούσε ένα μποξ με νεογέννητα γατάκια και επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της πλαζ ΕΟΤ στη Πάτρα.

Σε ερώτηση του φύλακα στην είσοδο “τι θα ήθελαν”, απάντησαν ότι “ήθελαν να μπουν για να αφήσουν κάποια γατάκια”. Ο φύλακας τους εξήγησε ότι αυτό απαγορεύεται, έδειξαν κατανόηση προς στιγμή ωστόσο βρήκαν άλλη λύση αφού μπήκαν και τα εγκατέλειψαν από άλλο δρόμο.

Ο νόμος για εγκατάλειψη νεογέννητων, άρθρο 24, παρ.1, περ β και παρ. 2 ορίζει από 30.000-50.000€ πρόστιμο για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ