Συνεργασία μεταξύ του Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου και πανεπιστημίων των ΗΠΑ για τα αδέσποτα ζώα

Από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πρωτογενή Τομέα και Οικολογίας και Ισότητας Φύλων κ. Ευδοκία Πάττα–Αποστολίδη και τη Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται ότι ανανεώνεται για μια ακόμη χρονιά η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ρόδου, του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ΠΑΙΔΕΙΑ και του ΠανΡοδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η καθηγήτρια Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου Μισούρι ΗΠΑ κ. Λουκία-Δικαία Τομάζου-Αγάπη θα συνοδεύσει στο νησί μας μια ομάδα νέων αποφοίτων Κτηνιάτρων και φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για την φροντίδα ζώων στο νησί της Ρόδου και έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, προκειμένου καθηγητές, απόφοιτοι αλλά και φοιτητές Κτηνιατρικής να έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, την Κτηνοτροφική Μονάδα και το Ελαφοκομείο του Δήμου.

Το πρόγραμμα εθελοντικής δράσης αφορά αδέσποτα ζώα συντροφιάς που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο, ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα, χοίροι κλπ) που βρίσκονται στην Κτηνοτροφική Μονάδα αλλά και τα ελάφια DAMA DAMA του Δημοτικού Ελαφοκομείου στο Ροδίνι, συμφώνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Πρωτογενή Τομέα.

Ο Δήμος θα προσφέρει την υποστήριξη του στις προσπάθειες αυτές και είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία και υποστήριξη σε θέματα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ζώων.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ