Τα Γιάννενα υποδέχτηκαν με θέρμη την Ολυμπιακή Φλόγα – Άνθρωποι και ζώα συμβίωσαν αρμονικά

Τα Γιάννενα υποδέχτηκαν με θέρμη και με μια λαμπρή τελετή την Ολυμπιακή Φλόγα, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «PARIS 2O24».

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λεωφόρο Δωδώνης και κατέληξε στην πλατεία Μαβίλη, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής.

Τη φλόγα μετέφεραν εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών οι λαμπαδηδρόμοι Παντελής Κίτσιος, Παναγιώτα Μανοπούλου, Χρήστος Τσιούρης και Δημήτρης Χρόνης, ενώ το βωμό άναψε ο Νέστορας Κολιός.

Στη συνέχεια με τη Φλόγα αναμμένη με φόντο τη λίμνη Παμβώτιδα, ακολούθησαν οι ομιλίες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλικής Δημοκρατίας, και της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και χορευτικά δρώμενα.

Συγκινητική η παρουσία του Χρήστου Τσιούρη, Ατόμου με Αναπηρία Όρασης που συμμετείχε ως Λαμπαδηδρόμος με τον σκύλο οδηγό του NAJAC

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 600 Λαμπαδηδρόμους ήταν και ο Χειριστής του Σκύλου Οδηγού Najac, Χρήστος Τσιούρης, ο οποίος συμμετείχε στην λαμπαδηδρομία στην πόλη των Ιωαννίνων.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την ομάδα και τους ευχόμαστε πάντα άξιοι και οι δύο άξιζαν τέτοια τιμή. Όμορφα συναισθήματα που δίνουν Ελπίδα για έναν καλύτερο, ειρηνικό Κόσμο», αναφέρει το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών & Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες.

Ο Χειριστής με τον Σκύλο Οδηγό του κρατώντας την Δάδα παίρνει το φως από τον προηγούμενο Λαμπαδηδρομο (Φωτ.: Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs)

Εδώ και λίγα χρόνια τον 32χρονο Χρήστο Τσιούρη συνοδεύει ο σκύλος – οδηγός με το όνομα Najac, ένα λαμπραντόρ πιστός φίλος που βοηθάει τον αθλητή να έχει μία καλύτερη ζωή και να κινείται πιο εύκολα.

Ο ειδικά εκπαιδευμένος Najac βρέθηκε και αυτή τη φορά δίπλα στον αθλητή, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο από την Λαμπαδηδρομία:

@nik.olg82 #ioannina #olympicgames2024 #olympicflame #hellas #greece #greece🇬🇷 #proudofyou #christsiouris #guidedog #faithdog #dedication #paris2024 #paris2024olympics ♬ original sound – XHULJO

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καλωσόρισε τους επισήμους και τόνισε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του: «Η φλόγα αυτή αποτελεί το σύμβολο του Ολυμπισμού, μιας ιδέας που γεννήθηκε στην Ελλάδα και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μιας ιδέας που ενώνει την ανθρωπότητα σε μια γιορτή του αθλητισμού, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Η φλόγα που υποδεχόμαστε σήμερα είναι σύμβολο ελπίδας και φωτός, μια φωτιά που αναβοσβήνει για να μας υπενθυμίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την αντοχή που μπορούμε να επιδείξουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αντιπροσωπεύουν πολλά περισσότερα από ένα σύνολο αθλητικών εκδηλώσεων. Είναι ένα γεγονός που ενώνει ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, φυλές και εθνικότητες, προάγοντας την κατανόηση και τον σεβασμό προς τον άλλον. Μέσω της αθλητικής ανταγωνιστικότητας, μπορούμε να ενισχύσουμε – την ειρήνη και τη συνεργασία. Καθώς η φλόγα αυτή περνάει από τον τόπο μας, ας δεσμευτούμε να τη διατηρήσουμε ζωντανή στις καρδιές μας. Τα Γιάννενα έχουν γεννήσει Ολυμπιονίκες και είμαστε πολύ τυχεροί που αθλητές – συμπολίτες μας έχουν δοξάσει τα χρώματα της πατρίδας μας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας τους, των Ιωαννίνων. Ας αναλάβουμε λοιπόν να ενθαρρύνουμε την αθλητική δραστηριότητα, την πνευματικότητα και την αλληλεγγύη στην κοινότητά μας. Ας συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν κόσμο πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Σας καλώ όλοι μαζί να ανάψουμε το φως της ελπίδας και της αλληλεγγύης και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

Φωτ.: Δήμος Ιωαννιτών – Municipality Of Ioannina

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γοργόλης, επισήμανε μεταξύ άλλων τη σημασία που έχει το διαχρονικό μήνυμα ειρήνης που μεταφέρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Γάλλους διοργανωτές και τους Έλληνες αθλητές.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, JeanLuc Lavaud, ο οποίος τόνισε ότι «η πρεσβεία της Γαλλίας και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 βρίσκονται σήμερα εδώ, μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να αναδείξουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις αξίες του Ολυμπισμού που συνθέτουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα».

Τέλος, εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «ενώνουμε τις φωνές μας με τις τοπικές κοινωνίες και εκπέμπουμε το μήνυμα της Ολυμπιακής Φλόγας: ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση των λαών».

Φωτ.: Δήμος Ιωαννιτών – Municipality Of Ioannina

Άνθρωποι και ζώα συμβίωσαν αρμονικά

Η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτέρευσε στα Γιάννενα και την Τετάρτη το πρωί μετέβη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου πραγματοποιήθηκε κι εκεί τελετή υποδοχής, για να συνεχίσει το ταξίδι της με επόμενο προορισμό την πόλη της Ηγουμενίτσας.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική ομάδα εθελοντών φοιτητών του UoI «ΖΩ.Ο.Π.Ι.», η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε και άνθρωποι και ζώα συμβίωσαν αρμονικά.

Φωτ.: ΖΩ.Ο.Π.Ι. (University of Ioannina Animal Welfare group)

Κανένα ζωάκι δεν απομακρύνθηκε από το φυσικό του περιβάλλον

Σύμφωνα με την εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η άρτια συνεργασία με τον Δήμο ήταν σημαντική στην εξέλιξη των γεγονότων, καθώς κανένα ζωάκι δεν απομακρύνθηκε από το φυσικό του περιβάλλον, ενώ ελπίζει και οι Πρυτανικές αρχές να αλλάξουν την στάση τους απέναντι σε αυτά, και να τα αντιμετωπίζει ως ζωντανούς οργανισμούς με συναισθήματα και δικαιώματα.

«Η δράση μας αν μη τι άλλο απέδειξε ότι τα ζώα ζουν ανάμεσα μας αρμονικά, και πως το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθουμε και την δική τους γλώσσα, και να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τι μας επικοινωνούν τα ζώα», τονἰζει η ομάδα η οποία εξηγεί ότι τα περισσότερα ζωάκια κοιμόντουσαν καθ᾽ όλη την διάρκεια της τελετής, με συντροφιά τους εθελοντές.

Τα ακόμα πιο κοινωνικά ζωάκια αποφάσισαν ότι θέλουν και εκείνα να λάβουν μέρος στην τελετή και επομένως αρμονικά συνυπήρξαν με τους παρευρισκομένους.

«Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλους όσους μας στήριξαν, και κυρίως τους εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν όλοι να υλοποιηθεί όλο αυτό το όμορφο πλάνο, που στόχο είχε θυμίσει ότι πάντα υπάρχει και άλλος τρόπος, και ότι ο πολιτισμός έχει πολλές εκφάνσεις και πως πρέπει να τις θυμόμαστε όλες. Όλοι μαζί ενωμένοι πάντα θα καταφέρνουμε περισσότερα!», καταλήγει ο φιλανθρωπικός οργανισμός.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ