Δήμος Νέας Προποντίδας: Με απόλυτη επιτυχία οι ημέρες υιοθεσίας και αναδοχής αδέσποτων ζώων συντροφιάς στις κεντρικές πλατείες των δημοτικών ενοτήτων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι ημέρες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας.

Η πρώτη ημέρα υιοθεσίας και αναδοχής αδέσποτων ζώων έλαβε χώρα την Τρίτη 16 Απριλίου στην κεντρική πλατεία Ν. Καλλικράτεια έχοντας ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και ανάπτυξη της φιλοζωίας, ενώ ο Δήμος διοργάνωσε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλες τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Καλεσμένες είναι όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου οι οποίες ανταποκρίθηκαν.

Φωτ.: Δήμος Νέας Προποντίδας

Η δεύτερη ημέρα δράσης έγινε στη Ν. Τρίγλια την Παρασκευή 19 Απριλίου η οποία είχε θετικό απολογισμό, καθώς πολλά ζωάκια βρήκαν παντοτινά σπίτια ενώ άλλα βρήκαν ανάδοχη οικογένεια.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι επισκέφθηκαν τη δράση αρκετοί μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου και ενημερώθηκαν από τους συμβεβλημένους με τον Δήμο κτηνιάτρους και είχαν τη δυνατότητα να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες.

Φωτ.: Δήμος Νέας Προποντίδας

Τα παιδιά συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, καθώς και σταυρόλεξα σαν αποτέλεσμα της επαφής και της γνωριμίας τους με τα ζώα συντροφιάς. Έπαιξαν το παιχνίδι της αφής όπου έπρεπε να επιλέξουν με κλειστά μάτια ποιες τροφές τρώγονται και ποιες όχι από το σκύλο και τη γάτα.

Ο χώρος ήταν όμορφα στολισμένος με φιγούρες ζώων συντροφιάς και οι μαθητές μπορούσαν από ειδικό ταμπλό να πληροφορηθούν για την αναγνώριση των συναισθημάτων των σκύλων από τη στάση του σώματος τους.

Φωτ.: Δήμος Νέας Προποντίδας

Οι επόμενες προγραμματισμένες ημέρες υιοθεσίας/αναδοχής πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών στις 24 και 25 Απριλίου.

Αρκετά αδέσποτα σκυλάκια απέκτησαν οικογένεια από την πρώτη ημέρα της δράσης του Δήμου ενώ πλήθος κόσμου επισκέφτηκαν την όμορφη εκδήλωσε προκειμένου να γνωρίσει τα τετράποδα ζωάκια, να ενημερωθεί αλλά και να απαντηθούν τυχόν απορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατάστημα Fairytails pet boutique & spa στα Ν. Μουδανιά και το Dog to Dog Grooming House στη Ν. Καλλικράτεια ανέλαβαν δωρεάν την περιποίηση των τετράποδων φίλων.

Ένα ζώο δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι απόκτηση ενός ζώου είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή σας. Ως ιδιοκτήτες ζώου είστε νομικά υποχρεωμένοι να διασφαλίσετε την κάλυψη όλων των αναγκών για την ευζωία του. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ