Θεσσαλονίκη: 75 πρόστιμα σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για παραβάσεις μέσα σε δύο μήνες

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού – Ευόσμου, κατά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2024, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων.

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας (σε όσους Δήμους διαθέτουν) και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (σε περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης), κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023, πραγματοποίησαν στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, σε διάφορες περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλλινδοίων, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη.

Συγκεκριμένα:

Ελέχθησαν συνολικά τριακόσιοι δέκα 310 ιδιοκτήτες ζώων και

Βεβαιώθηκαν:

i) 42 διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο για παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης,

ii) 28 διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και παράλειψη μέτρων αποτροπής εξόδου από την ιδιοκτησία,

iii) Τρία  διοικητικά πρόστιμα ύψους 500 ευρώ έκαστο για παρακώληση κατά τη διάρκεια του ελέγχου και

iv) Δύο διοικητικά πρόστιμα ύψους 100 ευρώ για παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ