Πολωνία: Καταφύγιο απευθύνει έκκληση για φιλοξενίες ζώων κατά τη διάρκεια του ψύχους και βρίσκει θερμή ανταπόκριση

Καθώς πλησιάζει το έντονο ψύχος, ένα καταφύγιο ζώων στην Πολωνία απηύθυνε επείγουσα έκκληση στον κόσμο να υιοθετήσει ή τουλάχιστον να φιλοξενήσει προσωρινά μερικά από τα σκυλιά του μέχρι να περάσει το επικίνδυνο φαινόμενο.

Το αποτέλεσμα αυτού που ονομάστηκε “Επιχείρηση Παγετός” αιφνιδίασε τους εργαζόμενους του καταφυγίου. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι άνθρωποι έφτασαν μαζικά, περίμεναν σε ουρές για ώρες και κατέληξαν να πάρουν στο σπίτι τους 120 σκυλιά, δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια του καταφυγίου Μαλγκορζάτα Παλέτκο στον τηλεοπτικό σταθμό TVN24.

Το καταφύγιο άστεγων ζώων KTOZ απηύθυνε την έκκλησή του την Παρασκευή 5/1, καθώς οι θερμοκρασίες προβλεπόταν να πέσουν περίπου στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της νότιας Πολωνίας, όπου βρίσκεται η Κρακοβία.

Είπε ότι διαθέτει περίπου 300 σκυλιά, αλλά δεν χωρούν όλα σε εσωτερικούς χώρους και ορισμένα βρίσκονται σε εξωτερικούς στάβλους. Έκανε έκκληση για προσωρινή βοήθεια, ώστε όλα τα τετράποδα που έχει υπό τη φροντίδα της να βρουν σπίτι.

Την Κυριακή, το καταφύγιο ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία του επειδή μπόρεσε να χωρέσει όλα τα σκυλιά του με ασφάλεια στη ζεστασιά και ζήτησε από το κοινό να βοηθήσει άλλα καταφύγια που χρειάζονται παρόμοια βοήθεια.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες και συγκινημένοι», ανέφερε.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο. Είμαστε τόσο συγκινημένοι!! Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην έκκληση μας», έγραψε το καταφύγιο στο facebook. 

Η αστυνομία εμφανίστηκε το Σάββατο για να διαχειριστεί την κίνηση έξω από το καταφύγιο, σύμφωνα με το TVN24.

Στο τέλος, οι αστυνομικοί πήραν ένα αξιολάτρευτο καφέ κουτάβι με το όνομα Μόμπατζ πίσω στο αρχηγείο τους, γράφοντας το Σάββατο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν μια “όμορφη και συναισθηματική μέρα”.

Η Παλέτκο δήλωσε ότι το καταφύγιο έκανε ό,τι μπορούσε για να βρει καλές αντιστοιχίες μεταξύ των ζώων και των ανθρώπων ενώ ελπίζει ότι μερικά από αυτά θα βρουν παντοτινό σπίτι.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ