Η Χιλή γίνεται η 45η χώρα στον κόσμο που απαγορεύει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα

Μετά από μια πολυετή εκστρατεία της Humane Society International (HSI) και της ONG Te Protejo, οι δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, καθώς και η κατασκευή, εισαγωγή και εμπορία καλλυντικών που δοκιμάζονται σε ζώα αλλού στον κόσμο, απαγορεύτηκαν επίσημα στη Χιλή.

Αυτό προέκυψε μετά από ομόφωνη ψήφο της ολομέλειας της Γερουσίας υπό την προεδρία του Χουάν Αντόνιο Κολόμα στις 20 Δεκεμβρίου.

Το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε περαιτέρω από τη συνεργασία για την αξιολόγηση της ασφάλειας χωρίς ζώα -μια παγκόσμια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει εταιρικούς και μη κερδοσκοπικούς ηγέτες, όπως η Lush, η Avon, η χιλιανή ένωση της βιομηχανίας καλλυντικών Camera Cosmetica και άλλοι κατασκευαστές καλλυντικών.

«Χάρη στο πάθος και την αποφασιστικότητα των καταναλωτών που αγαπούν τα ζώα, των προοδευτικών εμπορικών μπραντ ομορφιάς και των πολιτικών σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται την επιθυμία μας για έναν κόσμο χωρίς σκληρότητα, οι δοκιμές καλλυντικών σε ζώα έχουν απαγορευτεί σε 45 χώρες», δήλωσε η Ντανιέλα Μπεναβίδες Σάντσεζ, διευθύντρια της HSI για τη Χιλή.

«Η HSI και οι εταίροι μας έχουν συμβάλει καθοριστικά στην εξασφάλιση πολλών από αυτές τις απαγορεύσεις, μεταξύ άλλων στη Βραζιλία, το Μεξικό, τον Καναδά, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Χιλή σε αυτόν τον κατάλογο εθνών και να συγχαρούμε τον Χουάν Αντόνιο Κολόμα και τα μέλη της Γερουσίας που έκαναν πραγματικότητα τη νομοθεσία-ορόσημο», συνέχισε η Σάντσεζ.

«Πρόκειται για ένα ορόσημο για τον οργανισμό μας και για τα ζώα. Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία, αμέτρητα ζώα θα σωθούν από περιττή σκληρότητα στη Χιλή», δήλωσε η Νικόλ Βαλντεμπενίτο, διευθύντρια ευαισθητοποίησης και υπεράσπισης της ΜΚΟ Te Protejo. «Εκτός από την ταλαιπωρία, τα πειράματα αυτά είναι ξεπερασμένα σε σύγκριση με τις νέες μεθόδους που δεν απαιτούν ζωντανά όντα».

Η κυκλοφορία της ταινίας μικρού μήκους stop-motion animation #SaveRalph της HSI – η σπαρακτική ιστορία ενός “δοκιμαστή” κουνελιού που ζωντάνεψε από ένα καστ αστέρων, επηρέασε τη νομοθετική δυναμική και συγκέντρωσε την υποστήριξη της εθνικής ένωσης της βιομηχανίας καλλυντικών, Camera Cosmetica, και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας. Με την προβολή της το 2021, η ταινία της HSI έγινε viral παγκοσμίως, με περισσότερες από 150 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάνω από 865 εκατομμύρια ταγκ στο TikTok, και δημιούργησε περισσότερες από 300.000 υπογραφές στη Χιλή.

Σύμφωνα με την HSI, εκτιμάται ότι περισσότερα από 115 εκατομμύρια ζώα παγκοσμίως χρησιμοποιούνται σε εργαστηριακά πειράματα κάθε χρόνο.

Δυστυχώς, λόγω του ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό χωρών συλλέγει και δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τη χρήση ζώων για δοκιμές και έρευνα, ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος.

Μπορούμε να βοηθήσουμε να μπει ένα τέλος στα πειράματα σε ζώα, χρησιμοποιώντας μόνο προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “Cruelty Free”, προτρέποντας τις εταιρείες να σταματήσουν τις δοκιμές σε ζώα και υποστηρίζοντας τη νομοθεσία για την απαγόρευσή τους.

Πηγή: worldanimalnews.com


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ