Τέλος στην παραγωγή και την πώληση κρέατος σκύλου στη Νότια Κορέα

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ψήφισε την απαγόρευση της παραγωγής και πώλησης κρέατος σκύλων, σε μια απόφαση που οι ακτιβιστές χαιρέτισαν ως “ιστορική νίκη” για την ευημερία των ζώων.

Η εθνική συνέλευση της χώρας ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την Τρίτη την απαγόρευση της εκτροφής, σφαγής, διανομής και πώλησης σκύλων για το κρέας τους, μετά από χρόνια πιέσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ενώ ο νόμος δεν ποινικοποιεί την κατανάλωση, τα μέτρα θα θέσουν ουσιαστικά τέλος στην κατανάλωση των ζώων, μια πρακτική που ορισμένοι λένε ότι εκτείνεται αιώνες πίσω.

Η απαγόρευση, η οποία εγκρίθηκε με 208 ψήφους υπέρ και δύο αποχές, θα εφαρμοστεί το 2027 μετά από μια τριετή περίοδο χάριτος. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια ή μέγιστο πρόστιμο 30 εκατ. γουόν (17.900 λίρες). Ο νόμος περιλαμβάνει πακέτα αποζημιώσεων για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν τον κλάδο, ανέφεραν δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η κατανάλωση κρέατος σκύλου – το οποίο συχνά σερβίρεται ως στιφάδο για να γίνει πιο τρυφερό – θεωρούνταν κάποτε ένας τρόπος για να αποφεύγεται η κούραση κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών. Η κατανάλωση έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, ιδίως μεταξύ των νεότερων Νοτιοκορεατών που θεωρούν τα σκυλιά οικογενειακά κατοικίδια.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από το ινστιτούτο ευαισθητοποίησης, έρευνας και εκπαίδευσης για την ευημερία των ζώων με έδρα τη Σεούλ, πάνω από το 94% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είχαν φάει κρέας σκύλου τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 93% δήλωσαν ότι δεν θα το έτρωγαν στο μέλλον.

Παρά την απότομη μείωση της κατανάλωσης, περίπου 1.150 φάρμες συνεχίζουν να εκτρέφουν σκύλους για κρέας, ενώ 1.600 εστιατόρια πωλούν πιάτα με κρέας σκύλου στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας.

Οι ακτιβιστές έχουν εδώ και καιρό στοχοποιήσει τη βιομηχανία ως σκληρή, με τα σκυλιά να εκτελούνται με ηλεκτροπληξία ή να απαγχονίζονται όταν σφάζονται για το κρέας τους. Οι έμποροι, οι οποίοι τον Νοέμβριο απείλησαν να εξαπολύσουν 2 εκατομμύρια σκύλους κοντά στο προεδρικό γραφείο στη Σεούλ για να διαμαρτυρηθούν για την αναμενόμενη απαγόρευση, λένε ότι έχουν κάνει τη διαδικασία σφαγής πιο ανθρώπινη.

Το κίνημα για να καταστεί παράνομη η πώληση κρέατος σκύλων έχει αποκτήσει δυναμική υπό τον πρόεδρο Γιουν Σουκ Γιολ, φιλόζωο που έχει υιοθετήσει πολλά σκυλιά και γάτες μαζί με τη σύζυγό του Κιμ Κέον Χι, η οποία έχει επίσης επικρίνει τη βιομηχανία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ