Πενσυλβάνια: Για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια τα κυνοκομεία καταφυγίου είναι άδεια – «Είναι ένα πραγματικό θαύμα!»

Ένα καταφύγιο ζώων στην Πενσυλβάνια έζησε ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο θαύμα αφού όλα τα ζωάκια υιοθετήθηκαν ή επέστρεψαν πίσω στις οικογένειες τους.

Για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια, τα κυνοκομεία του Adams County SPCA είναι άδεια, επειδή όλα τα ζώα του υιοθετήθηκαν και άλλα επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση σε ανάρτησή της στο Facebook.

Τα κυνοκομεία ήταν σχεδόν γεμάτα πριν από δύο εβδομάδες, αλλά τώρα δεν έχει απομείνει κανένας σκύλος εκτός από μία γάτα που έφτασε ως αδέσποτη, σύμφωνα με το καταφύγιο ζώων.

Το Adams County SPCA μοιράστηκε μια χαρούμενη φωτογραφία με τους υπαλλήλους του να χαμογελούν σε έναν διάδρομο γεμάτο με άδεια κυνοκομεία.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και 47 χρόνια που το Adams County SPCA είναι άδειο, πόσο μάλλον την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι ένα πραγματικό θαύμα!», έγραψε η οργάνωση. «Το να πούμε ότι είμαστε πέρα για πέρα ενθουσιασμένοι είναι υποτιμητικό! Το προσωπικό και οι εθελοντές έχουν εργαστεί πολύ σκληρά για να φροντίσουν τα ζώα που έχουμε υπό τη φροντίδα μας και να διασφαλίσουν ότι θα υιοθετηθούν στο σωστό σπίτι!».

Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου έγραψαν στο Facebook ότι η οργάνωση κατάφερε να υιοθετηθούν 598 ζώα το 2023 ενώ επανένωσε 120 κατοικίδια με τους ιδιοκτήτες τους. Τώρα ρίχνει το βάρος για να βοηθήσει άλλα καταφύγια στην Πενσυλβάνια που έχουν γεμίσει.

Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι το πνεύμα των εορτών παρακίνησε περισσότερες υιοθεσίες για να βοηθήσουν να αδειάσουν τα καταφύγια, στην πραγματικότητα αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να χαρίζουν κατοικίδια ζώα ως δώρα λόγω της πολυετούς δέσμευσης που απαιτεί.

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες που υιοθέτησαν κατοικίδια ζώα από το καταφύγιο απάντησαν στα σχόλια με φωτογραφίες των αξιαγάπητων σκυλιών και αιλουροειδών τους.

Η οργάνωση μοιράστηκε επίσης “χαρούμενες ουρές” στο Facebook που έστειλαν ιδιοκτήτες που υιοθέτησαν πρόσφατα κατοικίδια από το καταφύγιο, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιολάτρευτης γάτας με το όνομα Bootsie.

Η Adams County SPCA έγραψε σε μια επόμενη ανάρτηση στο Facebook στις 26 Δεκεμβρίου ότι έχει “λάβει συντριπτική ανταπόκριση” από καταφύγια σε όλη τη χώρα και στον Καναδά και το Μεξικό, καθώς και από μέλη του κοινού, ζητώντας τους να αναλάβουν ζώα στο καταφύγιο ωστόσο αναφέρει ότι “πρώτα πρέπει να βοηθήσουν τα μέλη της κοινότητάς της”.

Το καταφύγιο δέχεται μόνο ζώα που παραδίδονται από κατοίκους εντός της κομητείας, καθώς και από τις γύρω κομητείες και τυχόν “υπερφορτωμένα καταφύγια” στην Πενσυλβάνια.

Η ASPCA εκτιμά ότι 6,3 εκατομμύρια ζώα εισέρχονται σε καταφύγια κάθε χρόνο, μοιρασμένα σχεδόν εξίσου μεταξύ γατών και σκύλων, και περίπου 4,1 εκατομμύρια από αυτά υιοθετούνται κάθε χρόνο. Περίπου 920.000 ζώα καταφυγίων υποβάλλονται σε ευθανασία κάθε χρόνο, στην πλειονότητά τους γάτες, σύμφωνα με την ASPCA.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ