Θεσσαλονίκη: Ακρωτηρίασαν γάτα στα πόδια – Πρόκειται για το τρίτο ίδιο περιστατικό

Η κακοποίηση ζώων, και ειδικότερα η κακοποίηση γάτας, είναι ένα σοβαρό θέμα που προκαλεί αγανάκτηση και θλίψη στη Θεσσαλονίκη.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα σημάδια της κακοποίησης και να αναλαμβάνουμε δράση όταν παρατηρούμε τέτοια περιστατικά.

Όπως ανέφερε στο Live News o δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, το τελευταίο διάστημα στην περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης εντοπίζονται τα άψυχα σώματα ζώων, τα οποία έχουν βρεθεί ακρωτηριασμένα στα άκρα τους.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά τρία περιστατικά ακρωτηριασμών ζώων στην περιοχή. Η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου της περιοχής «Αδέσποτα Σέιχ Σου» Βούλα Τζάνου που εντόπισε το πρώτο ακρωτηριασμένο γατάκι είπε ότι δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι υπήρχε κάποιο άρρωστο άτομο.

Οι Αρχές αναζητούν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν την ταυτότητα του δράστη, ενώ σύμφωνα με τα τραύματα ο δράστης χρησιμοποιεί σπαθί προκειμένου να ακρωτηριάσει τα γατάκια.

Η προστασία των ζώων είναι ευθύνη όλων μας. Με τη σωστή ενημέρωση και δράση, μπορούμε να βοηθήσουμε στη μείωση της κακοποίησης και να προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή στα ζώα που το χρειάζονται.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ