Η Αντωνία Αναστασοπούλου βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να επαναχρησιμοποιήσει παλιά πλακάκια κουζίνας

Η επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών αποτελεί μια σημαντική πτυχή της βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Είναι μια πρακτική που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε για να συμβάλλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και να εφεύρουμε νέους τρόπους να τα επανενταχθούν στην καθημερινότητά μας.

Η Αντωνία Αναστασοπούλου, γνωστή για τα δορυφορικά πιάτα που ανακυκλώνει και μεταμορφώνει σε πινακίδες που ειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς για την ύπαρξη των γατών, ανακαλύπτει νέους τρόπους να επαναχρησιμοποιεί υλικά που συνήθως καταλήγουν είτε σε χωματερές είστε σε ανακύκλωση οικοδομικών υλικών.

Ειδικότερα, μετά από ανακαίνιση που έκανε στην κουζίνα της, η κ. Αναστασοπούλου ανακάλυψε ότι τα πλακάκια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να εκτονώσει το αστείρευτο καλλιτεχνικό της ταλέντο.

Το νέο της πρότζεκ (ένα από τα πολλά δηλαδή) ονομάζεται “πέτρινα πλακάκια για να πίνετε τα κοκτέιλ σας”, δηλαδή σουβέρ. Όπως αναφέρει η ίδια, τα πλακάκια προέκυψαν από την πρόσφατη ανακαίνιση της κουζίνας της όταν ο μάστορας ξήλωνε τα παλιά κι εκείνη “βουτούσε από τα μπάζα αυτά που δεν έσπασαν” και ζωγράφισε πάνω τους γάτες, σκύλους και πατούσες.

Εκτός από σουβέρ, έχει δημιουργήσει μαγνητάκια από γυαλοπλακάκια για το ψυγείο τα οποία έχει διακοσμήσει με κοχύλια.

Φωτ.: Antonia Anastasopoulou
Φωτ.: Antonia Anastasopoulou

Οι όμορφες δημιουργίες εκτός από τη βιωσιμότητα, έχουν και φιλοζωικό σκοπό αφού θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για να πουληθούν κατά τη διάρκεια διαδικτυακού φιλοζωικού μπαζάρ και τα έσοδα θα πάμε στο καταφύγιο της Δήμητρας Παπαδήμου «Hundepaten Home» στη Ροδόπη ώστε να καταφέρει να αγοράσει όχημα για τη μεταφορά ζώων συντροφιάς.

Τα παλιά πλακάκια που αφαιρούνται κατά τη διάρκεια ανακαίνισης ή κατεδάφισης μπορούν να καταλήξουν σε διάφορα μέρη, ανάλογα με τις πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων και τις δυνατότητες ανακύκλωσης που υπάρχουν στην περιοχή.

Με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών διαχείρισης, μπορούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των οικοδομικών αποβλήτων και να αξιοποιήσουμε καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ