Θεσσαλονίκη: Έκκληση για συμπαράσταση στα αδεσποτάκια της παραλίας ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα – Γυναίκα απαιτεί να φύγουν τα ζώα από εκεί

Έκκληση για συμπαράσταση κάνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Θερμαϊκού «ο Σείριος» για την παρέα σκύλων στην παραλία ΠΙΚΠΑ στην Αγ. Τριάδα.

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος στην ανάρτηση που έκανε στην σελίδα του στο Facebook, τα τελευταία 10 με 14 χρόνια ζουν στην παραλία παρέα σκύλων τα οποία είναι στειρωμένα και αδέσποτα του Δήμου Θερμαϊκού, και είναι γνωστά στους παραθεριστές και τους τουρίστες που επισκέπτονται την παραλία κάθε χρόνο με τα σκυλάκια να τους υποδέχονται με αγάπη αφού τους περισσότερους τους θυμούνται όταν πηγαίνουν στην περιοχή για διακοπές.

«Υποδέχονται με λατρεία τους ήρεμους ανθρώπους που δεν τους συναντούν με βέργες στα χέρια. Κάποιους τους θυμούνται από χρόνο σε χρόνο που έρχονται για διακοπές», γράφει ο σύλλογος εθελοντών Θερμαϊκού. 

Ο σύλλογος ωστόσο επισημαίνει πως επειδή υπάρχουν γαβγίσματα ιδιαίτερα προς τα οχήματα και τα μηχανάκια, αυτό έχει προκαλέσει την αγανάκτηση μιας γυναίκας η οποία βιντεοσκοπεί την ύπαρξή τους και καλεί σε απεγνωσμένη βοήθεια προκαλώντας ένταση στην ανάρτηση με βίντεο που κυκλοφορεί σε σελίδα ομάδας της περιοχής του Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Εθελοντών Θερμαϊκού, η γυναίκα έχει ένα κατάλυμα για εκμετάλλευση στην περιοχή και έκτοτε “απαιτεί να φύγουν τα ζώα που βρίσκονται εκεί”, ενώ εκφράζεται εναντίον των Ελλήνων που δεν τη βοηθούν στη λύση του προβλήματος.

Ο σύλλογος ενημερώνει ότι τα πέντε αδεσποτάκια είναι ηλικίας άνω των 11 ετών και τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοιμούνται ή είναι νωχελικά και ζητά από τον κόσμο να έχει το νου του και παρακαλεί αν κάνετε το μπάνιο σας στην περιοχή και σε οποιαδήποτε περίπτωση αντιληφθείτε κάποια επιθετική κίνηση όπως ρίψη πέτρας, χρήση βέργας, επίθεση με κλωτσιά ή πέταγμα άμμου εναντίον των ζώων, να καλέσετε το 100 για καταγγελία.

Επιπλέον συστήνει να βγάζετε βίντεο όταν χρειαστεί και σε καμία περίπτωση να μην εμπλακείτε σε καυγά.

Φωτογραφίες από την παραλία ΠΙΚΠΑ με τα σκυλάκια (Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Θερμαϊκού «ο Σείριος»)

Ολόκληρη η ανάρτηση του Συλλόγου

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ