Θεσσαλονίκη: Έβαλαν ποντικοφάρμακο μέσα σε κροκέτες για να δηλητηριάσουν τα αδέσποτα

Οργή προκαλεί η πράξη ασυνείδητων οι οποίοι τοποθέτησαν ποντικοφάρμακο μέσα σε κροκέτες αδέσποτων με σκοπό να τα δηλητηριάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Ζωοτροφές αναμεμιγμένες με το δηλητήριο έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην οδό Κουντουριώτου στη Νεάπολη και στην οδό Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa.gr, για το περιστατικό στην οδό Κουντουριώτου κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στο ΑΤ Νεάπολης – Συκεών. Η μήνυση κατατέθηκε τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου για πράξη που τελέστηκε στις 3 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας. Η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία.

«Το να χρησιμοποιείται το ποντικοφάρμακο για φόλες δεν είναι κάτι σπάνιο, γιατί είναι δηλητήριο. Το αντιμετωπίζουμε συχνά. Ύποπτο και περίεργο είναι ότι αυτές οι εικόνες εθεάθησαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα. Το ότι υπάρχει μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αυτή η ποσότητα είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και γιατί μπορεί να έρθει παιδί σε επαφή με την ουσία. Είναι τοξικό για τον άνθρωπο. Δε μπορεί να κυκλοφορεί έτσι», αναφέρει μιλώντας στην Karfitsa η κτηνίατρος, κα. Μαρία Σάκκου.

Μέσα στο αστικό κέντρο δεν είναι συνηθισμένες αυτές οι εικόνες. Πιο έξω όμως είναι περισσότερα τα περιστατικά. Σε Πανόραμα, Ρετζίκι, Φίλυρο είναι συχνότερα δηλαδή τα περιστατικά, συγκριτικά με το κέντρο της Θεσσαλονίκης», συμπληρώνει.

Όσοι έρθουν αντιμέτωποι με ένα τέτοιο περιστατικό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ακουμπήσουν με γυμνά χέρια την ουσία και να προσέξουν πώς θα την ξεφορτωθούν ώστε να μη καταλήξει να καταναλωθεί από κάποιο αδέσποτο ζώο. Απαραίτητο είναι να ενημερώσουν σχετικά τις αρχές.

Η κα. Σάκκου υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην Karfitsa τα εξής: «Σε περίπτωση που δει κάποιος ένα αδέσποτο το οποίο έχει καταναλώσει φόλα, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να επικοινωνήσει με κτηνίατρο για οδηγίες. Όλα τα μέσα που κυκλοφορούν για πρόκληση εμετού είναι μέχρι και επικίνδυνα. Το πιο ασφαλές είναι ένα τηλέφωνο σε κτηνίατρο ή κλινική που εφημερεύει για να περιγράψουν τα συμπτώματα και τι βλέπουν και να τους καθοδηγήσει ο κτηνίατρος ανάλογα με το περιστατικό. Αν κάποιος ιδιοκτήτης κατοικίδιου υποψιαστεί ότι ο σκύλος του έχει φάει φόλα, ακόμα κι αν δεν έχει συμπτώματα, πρέπει να καλέσει αμέσως κτηνίατρο για πρόκληση εμετού και πλύση στομάχου».

Πηγή: karfitsa.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ