Θετικά τα αποτελέσματα προσπαθειών προστασίας της μεσογειακής φώκιας στην Κύπρο

Μια πολύ σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στην Κύπρο για την προστασία της μεσογειακής φώκιας στην μεγαλόνησο.

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πέγειας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ευγενικά φιλοξενήθηκε από το Ξενοδοχείο Cap St Georges Hotel & Resort και ειδικότερα τον CEO της Korantina Homes, κ. Γιώργο Ιωάννου, παρουσιάστηκαν τα πολύ θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών προστασίας της μεσογειακής φώκιας στην Κύπρο και την περιοχή του Δήμου Πέγειας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ίδια η Υπουργός Δρ. Μαρία Παναγιώτου, ο Δήμαρχος Πέγειας κ. Μαρίνος Λάμπρου καθώς και πλήθος εκπροσώπων των τοπικών φορέων αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Φωτ.: MOm Greece

Κύριοι ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της MOm Δρ. Παναγιώτης Δενδρινός καθώς και οι ειδικοί στο θέμα επιστήμονες του Υπουργείου κ. Χάρης Νικολάου, κ. Μελίνα Μάρκου και κ. Ιωάννης Ιωάννου.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ότι η ανάκαμψη της μεσογειακής φώκιας στην Κύπρο είναι γεγονός. Η όλη προσπάθεια φαίνεται πλέον να αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως όταν υπάρχει ουσιαστική συνεργασία των αρμόδιων αρχών, της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών επιχειρηματιών και των ειδικών επιστημόνων μπορεί ένα σπάνιο θαλάσσιο θηλαστικό να συνυπάρξει αρμονικά με τον άνθρωπο και την σωστά σχεδιασμένη και σεβόμενη συγκεκριμένους όρους τοπική ανάπτυξη.

Φωτ.: MOm Greece

Οι άνθρωποι της MOm είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα καθώς μέσω της εξαιρετικής και πολύχρονης πλέον συνεργασίας μας με τους ειδικούς επιστήμονες του Υπουργείου εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις μας για την προστασία της φώκιας στην Κύπρο.

Φυσικά η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής καθώς πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η προστασία του είδους σε βάθος χρόνου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ