Τη μέριμνα του Εισαγγελέα Σερρών για τους ανήλικους που βασάνιζαν κουτάβια, ζητάει η ΠΦΠΟ

Με αφορμή το αποτρόπαιο περιστατικό βασανισμού κουταβιών μέχρι θανάτου από ανήλικο δράστη στις Σέρρες που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντολογική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στέλνει επιστολή στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σερρών στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες της περί επανάληψης τέτοιων πράξεων και ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε οι δυο ανήλικοι να ενταχθούν στο κοινωνικό περιβάλλον με πιθανότητες ηθικής βελτίωσης.

Συγκεκριμένα η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. που εδρεύει στο Γαλατά Χανίων, νομίμως εκπροσωπούμενης, αναφέρει:

Της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σερρών
Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα

Έχοντας ως Ομοσπονδία λάβει γνώση του αποτρόπαιου και ειδεχθούς βασανισμού έως θανάτου, κουταβιών από ανήλικο δράστη κάτοικο του χωρίου Φλάμπουρο του Νομού Σερρών, θα θέλαμε να αιτηθούμε τη συνδρομή σας στα εξής:

Εκ της θέσεως και του λειτουργήματός σας γνωρίζετε πως η εκδήλωση βίας απέναντι στα ζώα συνδέεται άρρηκτα με την εκδήλωση αντίστοιχων συμπεριφορών απέναντι σε άνθρωπο.
Η έκφραση ανθρώπινων συμπεριφορών τέτοιου είδους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πλήρης ηθική κατάπτωση, ως εκχυδαϊσμός και αποκτήνωση σηματοδοτούν την ήττα της κοινωνίας και των μελών της.

Συναισθανόμενοι ότι τόσο το οικογενειακό όσο και το κοινωνικό περιβάλλον διαβίωσης και ανάπτυξης του ανήλικου δράστη, ουδόλως παρέχει τα εχέγγυα υγιούς διαμόρφωσης χαρακτήρα και προσωπικότητας καθώς ήδη μεγαλώνει ένα παιδί πλήρως εκτεθειμένο στην ωμή βία, στο φόβο, στην ανασφάλεια και στη βαρβαρότητα, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο Σας, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα λήψης τέτοιων θεραπευτικών μέτρων ώστε να διαμορφωθούν έτερες συνθήκες περιβάλλοντος για τον ανήλικο.

Οι πιθανότητες επανάληψης ανάλογων βίαιων συμπεριφορών απέναντι σε ζώα αλλά και αργότερα απέναντι σε ανθρώπους, επιτάσσουν τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων ώστε να αποφευχθεί ο παρών κίνδυνος.

Περαιτέρω οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και το δεύτερο ανήλικο που προβαίνει στην βιντεοσκόπηση του βασανισμού με απώτερο σκοπό στην αποστολή του υλικού – γεγονός που συνέβη – σε συνομήλικους του, ναι μεν δεν συμμετέχει corpus στην ειδεχθή πράξη, συμμετέχει όμως animus. Παρακολουθεί και αντλεί ικανοποίηση από το αποτρόπαιο θέαμα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να του δημιουργεί συναισθήματα βαθιάς θλίψης και ανάγκη άμεσης συνδρομής προς τα ζώα.

Αν τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας σε αυτές τις ιδιαίτερες ηλικίες δεν διαπνέονται από συναισθήματα που αναλογούν σε παιδιά αλλά από συναισθήματα που αναλογούν σε ενήλικους εγκληματίες, ουδεμία ελπίδα βελτίωσης μας ως είδους υπάρχει.

Είμεθα σίγουροι ότι συναισθανόμενη το ιερό σας καθήκον θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να καταβληθεί έστω και τώρα μέριμνα για τους δυο ανηλίκους προκειμένου να ενταχθούν στο κοινωνικό περιβάλλον με πιθανότητες ηθικής βελτίωσης.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ