Τι συμβαίνει με την θαλάσσια χελώνα με το «Ε1» μαρκαρισμένο στο καβούκι της;

Υπάρχει μία θαλάσσια χελώνα που έχει στο καβούκι της μαρκαρισμένο το «Ε1» και αρκετοί είναι εκείνοι που την έχουν δει και αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη χελώνα. Όχι, η θαλάσσια χελώνα δεν υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αντιθέτως, υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Ο Οργανισμός Προστασίας Άγριας Ζωής «Naxos island wildlife protection», λαμβάνει κλήσεις καθημερινά για την χελώνα «Ε1» στο καβούκι της από ανθρώπους που την έχουν δει και απορούν για το για το τι ακριβώς σημαίνει.

Όπως ενημερώνει ο οργανισμός, πρόκειται για την Ευδοκία, η οποία πέρσι τον Αύγουστο είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πίσω πτερύγια και το καβούκι από προπέλα σκάφους.

Μετά την περίθαλψή της, αφέθηκε ελεύθερη και παρά την αναπηρία της κατάφερε να επιβιώσει όλο τον χειμώνα.

Πριν ένα μήνα περίπου εμφανίστηκε κοντά στην ακτή και με την ευκαιρία οι πολύτιμοι εθελοντές μετέφεραν την Ευδοκία στο σταθμό για μια επανεκτίμηση και είδαν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρά την αναπηρία της, ωστόσο, σε συνεργασία με το ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece κρίθηκε σκόπιμο να μαρκαριστεί με ειδική μη τοξική μπογιά το Ε1 στο καβούκι της, ώστε να αναγνωρίζεται εύκολα.

Η Naxos island wildlife protection συμβουλεύει όσους δουν την Ευδοκία να κολυμπάει με τον ιδιαίτερο της τρόπο και το «Ε1» στο καβούκι, ισχύουν οι οδηγίες που τηρούμε για όλα τα άγρια ζώα, με λίγη παραπάνω προσοχή λόγο της αναπηρίας της.

Δεν ενοχλούμε, δεν αγγίζουμε και σε καμία περίπτωση δεν επιχειρούμε να ταΐσουμε άγριο ζώο.

Η Ευδοκία απέδειξε ότι έχει την δύναμη και τον τρόπο να επιβιώσει, εφόσον όλοι σεβαστούμε τον χώρο της και δεν την ενοχλήσουμε.


Naxos island wildlife protection

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ